Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonunda düzenlenen Eğitim Liderleri toplantısında okul ve kurum müdürleri ile bir araya geldi.


İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen Eğitim Liderleri toplantısına Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantı başlangıcında eğitim liderlerine, Milli Eğitim Müdürlüğünün bir önceki dönem ve eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar ve etkinlikleri gösteren slayt gösterisi sunuldu.

Slayt gösterisi sonrasında konuşmasına; anlayışımızın temelinde birlik beraberlik var diyen Ekinci, “ Bizim temel anlayışımız birlik beraberliktir. Bizler hepimiz öğretmeniz. Sizleri okul müdürü veya kurum müdürü olarak değil, birer eğitim lideri olarak görmek istiyoruz.” dedi.

 Eğitimdeki gelişmelerden söz eden Ekinci, “Eğitim-Öğretim alanında ilimizde ve ülkemizde bir hareketlilik var ve bunu hepimiz biliyoruz. Okullarımız fiziki manada gelişiyor. Ülkemizde ekonomik anlamda bir gelişme var ama eğitim de yeni yeni başlıyor.” dedi.

Kurum müdürlerinin misyonundan bahseden Ekinci, “Eğitimi değiştirecek olan sizlersiniz. Eğitim anlayışımızda artık kendi insanımıza ve kendi değerlerimize göre olmalıdır. Kaybedeceğimiz hiçbir fert, öğrencimiz, çocuğumuz yoktur. Her öğrencimizin bir kabiliyeti vardır. Hatta öğrencimizin bilmediği bir yönü varsa onu da gün ışığına çıkarmalıyız. Anlayışlarımızda ve algılarımızda değişiklik yapmalıyız. İnsan önce kendi algısını değiştirmelidir. Toplumu yöneten mevzuat yada yönetmelik değil, insanın kendisidir.” dedi.

Ulusal Ön Değerlendirme Raporu olan TIMSS 2011 raporundan ülkemiz ile ilgili bilgiler veren Ekinci, Matematik ve Fen Bilgisi gibi derslerde en başarılı öğrencilerin, bu dersi en çok sevmeyenler olduğunu belirtti ve bu önyargıların yıkılması gerektiğini vurguladı.

Niğde’de eğitim kampüsü yapılacağı bilgisini veren Ekinci, yapılacak olan eğitim kampüsü sayesinde Niğde’nin 20-30 yıllık eğitim sorununu çözeceğini söyledi.

Ekinci, “ Çok kaliteli ve dinamik bir ekibe sahibiz. Yaptığımız başarıyı ya da başarısızlığı sadece kendime yüklemiyorum. Ne yapıyorsak beraber yapıyoruz. Artık yaptığımız her şey şeffaf. Öğrencilerimize şefkatle yaklaşmalıyız.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına il genelinde 20 yeni okul yapılacağı bilgisini verdi.

Toplantının son bölümünde ise okul ve kurum müdürlerinin görüşü alınarak toplantıya son verildi.  















Editör: TE Bilişim