Niğde Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nun düzenlediği “Başarı Öyküleri” programının konuğu olan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrencilere tavsiyelerde bulunup “Planlı çalışın, her gün kendi kapasitenize göre bir plan belirleyip ona mutlaka uyun” dedi.


Alanındaki başarılı insanların konuk edildiği “Başarı Öyküleri” programında 8. Sınıf öğrencileriyle buluşan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, hayatından kesitler anlattı. “Hayat hata yapılarak öğrenilir” diyen Ekinci, her hatanın bir öğretmen olduğunu söyledi.

Okul hayatından örnekler anlatan Ekinci, “Çok çalışmayın ama planlı çalışın. Bizler zor koşullar altında eğitim gördük. Evimizde buzdolabı, çamaşır makinesi yoktu. Aynı odalarda beş kardeş birlikte ders çalıştık. Biz istiyoruz ki bizim yaşadıklarımızı sizler yaşamayın. Bugünün büyükleri olarak sizlere güzel bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

“Başarısız öğrenci yoktur”

Her öğrencinin bir alanda başarılı olduğuna inandıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrencileri sadece notla değerlendirmenin uygun olmayacağını söyledi. Bilgi, ilgi ve istidatlarına göre meslek seçmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ekinci, öğrencilerin sorularına da cevap verdi.


Öğrencilerin serbest kıyafet hakkındaki sorularına cevap veren Ekinci, insanların nasıl giyineceğine kimsenin karışmaması gerektiğini belirterek, “İsteyen forma, isteyen de serbest kıyafetle okula gelebilir. Bizler öğrencilerimizin kendi hayatları hakkında, giyimleri hakkında karar verebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim