Borlu Esin Ekemen ve Atıl Ekemen çifti oğulları Onur Ekemen için Bor İlçesinde 24 Derslikli 750 öğrenci kapasiteli  bir okul yaptırıyor.

Haber: Selim GÖKEL
Video: Yasin YURTMEN
Fotoğraf: Yasin BEKİŞ


Borlu iş adamı Atıl Ekemen ve Eşleri Akademisyen Esin Ekemen, Bor ilçesinde büyük bir okul yaptırmak üzere bugün Niğde Valiliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptılar.

Borlu Esin ve Atıl Ekemen ailesi okul için yaklaşık 2 milyon lira değerinde Bor İlçesinde bulunan arsaları ile birlikte 2 milyon lira daha bağış yaparak oğullları Onur Ekemen adına 24 Derslikli 750 öğrenci kapasiteli okul yaptırıyorlar.

Bugün Niğde Valiliğinde yapılan protokol törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru ve Esin ve Atıl Ekemen ailesi katıldı.

İmzalanan protokolün ardından, Esin ve Atıl Ekemen ailesine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç plaket takdim etti.  Ankara Gazi Üniversitesi  İngilizce Bölümünde Öğretim Görevlisi olan, Esin Ekemen, uzun zamandır Bor İlçemizde okul yaptırmak düşüncesindeydik. Bugüne kısmetmiş diyerek, yapılacak okulun hayırlı uğurlu  olmasını diledi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise;”Bizim insanımızın geleneksel olarak, kültürel ve gönül derinliklerinde devletimize yardımcı olmak var. Binlerce yıldır bu topraklarda kamuya hizmet eden eserler muhakkak ki bir hayır sahibinden gelmektedir. Niğde ve Bor’da bunun sayısız örnekleri var. Yine Bor’un o mümbit toprağından yetişen, ülkesine uzun yıllar boyunca akademisyen olarak binlerce öğrenci yetiştiren, bir hayırlı evlat bugün yetiştirdiği öğrencilerle yetinmeyerek, kıyamete kadar öğrenci yetişsin diye güzel bir okul yaptırıyor. Her türlü takdirin üzerindedir bu davranış, Bor adına Niğde adına kendisine şükranlarımızı iletiyoruz. Bor İlçemizde 24 Derslikli bir okul yaptıracak, okulun arsasını bağışlıyorlar, neredeyse okulun tamamına yetecek 2 milyon lira  bağışlıyorlar. Burada 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak. Bu konuda emeği geçen, Bor Kaymakamımıza, Değerli  Bor Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze en önemlisi hanımefendiye ve eşlerine, Bor adına, ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Esin Ekemen ve Atıl Ekemen ailesi arsa ile birlikte 4 milyon liralık bağış ile yaptıracakları okulun ismini, rahatsız olan çocukları Onur Ekemen’in ismini verecekler. Anne Esin Ekemen, rahatsız olan çocukları Onur Ekemen’e daha önce  böbreğini de vermişti. Onur EKemen İlkokulu inşatına proje işlemlerinin ardından başlanacağı öğrenildi. 



Editör: TE Bilişim