Niğde Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve bu yıl 24'üncüsü düzenlenen "Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi" sona erdi. "Herkes İçin Sürdürülebilir Eğitim" temasıyla organize edilen kongrede çok sayıda akademisyen ve eğitimci, bildiri sundu.

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "24. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi"nin açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitim Anabilim dalı öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu.

Açılış konuşmaları ile devam eden programda Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat bir konuşma yaparak kongrenin önemini anlattı. 24’üncüsü gerçekleştirilen bu kongrenin sürekliliği ile Türkiye’de bilimsel toplanmalara örnek bir model oluşturacak niteliklere sahip olduğunu ifade eden Polat, kongreye toplam 601 bildiri başvurusunun yapıldığını bunlardan 445’inin özetleri itibariyle elemeyi geçebildiğini söyledi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise konuşmasında eğitim konusunun hem bireyleri hem de toplumları birinci dereceden ilgilendiren sosyal, kültürel ve ekonomik önemi olan bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Rektör Görür, eğitim sisteminin 2023 hedeflerine ulaşmak için yeterli olup olunmadığının eğer yeterli değil ise eğitim sisteminde yeniden bir organizasyon gerekir mi? sorularının cevabının bulunması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Törende son konuşmayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman yaptı. Eğitim Bilimleri alanında bu kongrenin dışında başka kongreler de düzenlendiğini özellikle eğitim bilimleri alanındaki farklı anabilim dallarının artık kendi toplantılarını düzenlemeye başladıklarını ifade eden Şişman, “Hâlbuki günümüzde ayrışma değil bütünleşme gündemde. Hatta eğitimciler dışında bu toplantıda diğer sosyal bilimlerden, sağlık bilimlerinden, kültür bilimlerinden insanların bir araya gelmesi gerekir” dedi.

Açılış töreninin sona ermesinin ardından oturumlara geçildi.



 

Editör: TE Bilişim