Eğitim Sen Niğde İl Temsilcisi Göksel Rıza Özkan, İl Milli Eğititim Müdürlüğünün Eğitim konusundaki aksaklıklarını sert bir dille eleştirdi.
 
Eğitim Sen İl Temsilcisi Göksel Rıza Özkan açıklamasında “ Okullarımızı b.. götürürken İl Milli Eğitim “iletişim” diyor” şeklinde eleştiren Özkan açıklamasında şu konulara değindi;
 
         “İletişimi” başat görmelerine rağmen onlarca köy kasaba ve beldelerde hizmet veren okul müdürlerimizin haklı çığlığını duyulmuyor yada duymazlıktan geliyorlar! Ne diyor köy kasaba ve belde ilköğretim okulu müdürlerimiz öncelikle hizmetli personel sorununu çözün "okullarımızı b.. götürüyor" ," salgın hastalık çıkarsa müsebbibi siz olursunuz", "kış günleri yakın ısınma başta olmak üzere bir çok iş ve işlem için hizmetli gerekli" diyorlar il Milli Eğitim "iletişim" diyor. Nerede diyor “ genişletilmiş müdürler toplantısında” Diyor!
         “İletişimin doğru temelli ve sağlıklı ilkesine göre yapıldığında Niğde’nin eğitimde kazandığı başarıyı daha ileriye götüreceğini” vurgulayan Eser, “Kişi kendine değer verilmesini ister. Değer verirseniz değerli olursunuz. Değer verdiğimiz öğretmen ve öğrenci işine daha iyi sarılır. Aynı zamanda bir idareci eleştiriye açık olmalıdır. Eleştiri de insanı geliştiren en önemli unsurdur. Gelişen insan okulunu, öğrencisini ve eğitimi geliştireceği göz önüne alındığında iletişimin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır” ifadeleri öne çıkarılarak yerel basın aracılığıyla kamu oyu ile paylaşıldı
         Sayın müdür İl Milli Eğitim Müdürlüğüne onlarca kez iletilen bildirilen resmi yazılarla talep edilen Köy ve kasabalarımızdaki Hizmetli memur olmamasından kaynaklı okulların pislikten girilemediği, yaklaşan soğuk kış günlerinde ısınma başta olmak üzere birçok yeni sorununda baş göstereceği bilinmesine rağmen Milli Eğitim İl Yöneticilerimizin her şey yerli yerindeymişçesine güllük gülistanlık havasında toplantı yapması ve “iletişim” le sorunların hallolacağının vaaz edilmesi bizce anlamsızdır.
        Çavdarlıdan Ağcaşarına Konaklıdan Yeşil Gölcüğüne onlarca kasabamızın beldemizin okulları hizmetli memur bulamamaktan öğretmenlerin temizlik, soba yakımı gibi iş ve işlemlerden ötürü doğru dürüst ders verememeleri bir yana bulaşıcı salgın hastalık tehdidine de maruz ortamlarda çalışmak zorunda kalmaları yok sayılarak,görmezden gelinerek “ genişletilmiş müdürler toplantısı” yapılması sorunlarımızın çözümü doğrultusunda herhangi bir gelişmenin olmayacağın da göstergesi olması açısından düşündürücüdür.
       İlin eğitim başarı oranının birkaç basamak yükselmesiyle övünenler Köy ve Kasabalarımızdaki okullarda halk eğitim destekli açılan sınavlara hazırlık kurslarının hala açılamadığını, açılanlarda ise sözleşmeli öğretmenlere görev verilmeyerek ayrımcı tavır sergilendiğinden haberleri var mı? Eğitim Öğretim seviyelerinin sınavlarla ölçümlendiği ve seçme sınavlarıyla üst öğretimlere yerleşmenin dayatıldığı ortamda Halk Eğitim müdürlüğümüzün “ özel dershanelere” gidemeyen öğrencilere yönelik başlattığı kurslar özelliklede köy ve kasaba okullarımızda “başarıyı” artırıcı bir ivme yaratmış iken bu yıl bir çoğunda açılamaması, sözleşmeli öğretmenlere bu görevlerin manasız bir şekilde verilmemesi “genişletilmiş müdürler toplantısında” hiç ifade edil dimi? Bilemeyiz fakat eğitimin sorunları ve çözüm yollarının arandığı ve “iletişim şart” denilen böylesi toplantılara Eğitim Öğretim iş kolunda örgütlü olan sendikalar neden çağrılmazlar ve yok sayılmaya devam edilir mantalitesi bizce bilinmektedir ve fakat kamuoyunca da bilinmesi için   şunu yine yeniden ifade etmeliyiz ki eğitim öğretimdeki anti demokratik yönetici merkezli yönetim tarzının tezahüründen öte bir şey değildir.
       Okullarımızı b.. götürürken hizmetli sorununu dahi çözemeyenlerin o koltuklara oturup “ahkam” kesmesi “iletişim” deme lüksü yoktur. Biran evvel başta köy kasaba okullarımız olmak üzere hizmetli memur sorunu giderilmelidir.
      Sendikamız Eğitim Sen olarak okullarımızdaki sorunların aşılması, laik bilimsel ve demokratik bir eğitimin devlet okullarında ücretsiz verilmesi talebimizle birlikte okul ortamlarımızın hijyen kuralarına uygun sağlıklı binalarda öğretim hizmetinin verilmesi gerekliliğini de vurgular yaklaşan soğuk kış günlerinde sorunların ala bileceği korkunç boyutları Niğde kamuoyuyla paylaşırken İl Milli Eğitim yöneticileri başta olmak üzere tüm ilgilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ederiz.                                             
 
Editör: TE Bilişim