Ekinci, Eğitim Liderleri ile Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yaptı

 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, il genelindeki okul ve kurum müdürleri ile birlikte 2012-2013 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak ve Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve idareciler katıldı.

Toplantıda bu yılın değerlendirmesini yapan Ekinci, “Niğde olarak sizlerle birlikte başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiğimizi düşünüyoruz. Eğitim öğretimi rutin bir faaliyet olarak sürdürdüğümüz zaman birçok sorumluluktan kurtulabiliriz. Ama ulaşmak istediğimiz gelişmiş ülkelerin seviyesine ve refah düzeyi için rutin işlemlerin dışına çıkmamız gerekiyor. Ülkemizi nasıl ileriye götürebiliriz neler yapabiliriz dedik ve ilimizde birçok manada ilkleri yaptık. Yaptığımız işlerde yeterli olduğumuzu düşünmüyorum. Niğde için daha çok çaba göstermemiz gerekiyor. Bir örnekle bu yıl üniversite tanıtım günleri yaptık. Biz bunu önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yapacağız ve süreklilik arz edecek. Bir çok alanda yarışmalar yaptık. Değerlerimizi ön plana çıkarmak için birçok alanda çalışmalar düzenledik. Bu manada değerler eğitimi ile ilgili tiyatro yarışmaları ve fotoğraf yarışmaları düzenledik.” diyerek konuştu.

Fiziki manada birçok atılımın olduğunu belirten Ekinci, “ İlimizde fiziki manada çok ciddi bir gelişme olduğunu görebiliyoruz. Okul sayımızla yapılan işleri mukayese ettiğimizde Niğde çok çok öndedir. Başka illerle görüştüğümüzde, yöneticileri olsun idarecileri ve öğretmenleri olsun Niğde’de bu manada ciddi atılımların olduğu dillendirilmekte ve söylenmektedir. Tabiki bunlar güzel şeyler. Ama yapamadığımız ve yetiştiremediğimiz işler ise bizleri rahatsız ediyor. Bizim müdürlüğümüz olarak çalışma sistemimiz budur. Gecemiz ile gündüzümüzle hep birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz. Bu işler yapılırken bizlerle beraber olan Müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz ve mühendislerimize teşekkür ediyorum. Fiziki manada ilimizin ilerlemesi için mühendislerimiz canla başla çalışıyorlar ve insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Onlara hassaten teşekkür ediyorum.” Dedi.

Eğitim öğretim manasında yöneticilerin desteklerini esirgemediklerinin altını çizen Ekinci, “İdareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rutin işlerin dışına çıkarak daha çok gayret gösterdiniz. Aynı zamanda öğretmenlerimiz için de aynısı söz konusu. Geçen sene geldiğimde bunu söyleyemiyordum ama şimdi görüyorum ki Niğde’de idarecisi, öğretmeni topyekûn eğitimin ve Niğde’nin kalkınması için elinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Bu manada hepinize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizler okulda ve okul dışında öğrencilerimize verdiğimiz eğitim ile öğretim ile onları dünyaya yön veren lider özellikler ile donatılmış bireyler olarak görmek istiyoruz. Biz onlar için buradayız ve çalışıyoruz. Bu manada yapılan çalışmaları önemsiyor ve yapmaya da devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.


Yeni eğitim öğretim yılına gerekli çalışmaların yapılacağı temennileri ile toplantı sona erdi.


 

Editör: TE Bilişim