Kısa adı Eğitim-Bir-Sen olan Eğitimciler Birliği Sendikası Niğde Şube yönetim kurulu daha önce başkanlık yapanları ve ilçe temsilcilerini unutmadı. Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunun 20. Yılı dolayısıyla Çamardı ilçesinde birlik, beraberlik ve vefa gecesi düzenledi.


Çamardı Öğretmen Evi’nde düzenlenen yemeğe Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, vefa toplantılarına Çamardı’ndan başladıklarını belirterek, sendikaya hizmet etmiş üyelere bir vefa borcu olarak bu tür toplantılara devam edeceklerini söyledi.

Çamardı’nın son üç yılda sınavlarda gösterdiği başarının örnek olarak gösterildiğini hatırlanan Özüdoğru, sendika olarak eğitimde başarı için çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Öğretmenlerin özlük, maddi ve manevi haklarını dün olduğu gibi gelecekte de koruyacaklarını vurgulayan Özüdoğru Milli Eğitim Bakanı’nın son zamanlarda yaptığı açıklamaları eleştirerek; “Kamuda neredeyse en düşük ücreti alan konumuna düşürülen öğretmenler, sorunlarına çözüm beklerken, mevcut sorunlarını çözmek yerine yeni sorunların üretilmesi öğretmenleri üzmektedir. Bakanlık, eğitimde verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durmalı ve eğitim çalışanlarıyla ilgili iletişimin dilini yakalamalı; yüzünü de artık eğitimcilere dönmelidir.” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde Eğitim-Bir-Sen’e katkı sağlamış eski ilçe temsilcilerinden Mustafa Eke’ye, eğitime olan katkılarından dolayı Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy’a plaketleri takdim edildi.



Editör: TE Bilişim