Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, öğretmenlerin il içi yer değiştirme ve sıraların çalıştırma sürecinin tekrar başlatılmasını isteyerek, “Öğretmenlerimiz mağdur edilmemelidir” dedi.

 

Yazılı bir basın açıklaması yapan Özüdoğru, öğretmenlerin 2012 yılında yer değiştirme işlemlerinin gerçekleştirildiğini hatırlatarak, yeni oluşan norm kadro açıkları için yer değiştirmelerin tekrar yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Şube Başkanı Özüdoğru şunları söyledi: “İl içi yer değiştirme kılavuzunda il içi sıraların bir defa çalıştırılacağı belirtilmiştir. İl içi sıralar çalıştırıldıktan sonra Bakanlık tarafından özür grubu, alan değişikliği ve karşılıklı yer değiştirme gibi birçok nedene bağlı olarak yer değiştirme işlemi yapılmış olmasından dolayı eğitim kurumlarının çoğunda yeni norm kadro açıkları oluşmuştur. Bu durum dikkate alınarak oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi bakımından, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle hizmet puanı düşük olan ve norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenlerden daha yüksek puana sahip olup da il içinde sırada ve özür durumundan atama bekleyen öğretmenlerin, istekleri doğrultusunda yer değiştirmelerine imkân verilmesi uygun olacaktır. Bu nedenle isteğe bağlı yer değiştirmek isteyenlerin (il içi sıralar) , norm kadro fazlası öğretmenlerin ve il içinde özür durumu bulunanların yer değiştirme sürecinin işletilmesinin daha adil olacağı açıktır.”

 

Eğitim-Bir-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduklarını da ifade eden Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, taleplerinin değerlendirilmesini ve oluşacak mağduriyetlerin önüne geçilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.



Editör: TE Bilişim