Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğretmenlere de kıyafet serbestliği getirilmesi için 2 Ocak'ta okullarda serbest kıyafetle ders verecek.

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, uygulamaya geçirilen öğrencilere kılık kıyafet serbestliğinin ardından öğretmenler için de kılık kıyafetin serbest olmasını istedi.

 

Ense tıraşı, saç, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu, bot ve benzeri pantolon, başörtüsü gibi antidemokratik dayatmaları içeren 1982 model darbe ürünü çağdışı kıyafet yönetmeliğine tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Özüdoğru, yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta eylem yapma kararı aldıklarını söyledi.

 

Eğitim Bir-Sen Niğde Şubesi Başkanı Celalettin Özüdoğru, yazılı bir basın açıklamasıyla 2 Ocak’ta okullara, işyerlerine serbest kıyafetle gitme kararını kamuoyuna açıkladı.

 

Başkan Özüdoğru, “Yıllardır insanımızı mağdur eden uygulamalar bir bir son buluyor. 2013 yılı başta başörtüsü olmak üzere bütün meselelerin çözüm yılı olacaktır. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kılık-kıyafeti değil; yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gidiyoruz.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim