Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Başkanı Celalettin Özüdoğru, eğitimcilerin ek ödeme mağduriyetlerinin masada telafi edilmesini beklediklerini belirterek, bu hakkı alana kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi.


Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi üyeleri Hükümet Meydanında bir basın açıklaması ve faks eylemi yaparak tepkilerini gösterdiler.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri ek ödeme taleplerini içeren dilekçelerini faks yoluyla Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Niğde milletvekillerine gönderdi. 

Hükümet Meydanında yapılan eylemde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, 800 bini aşkın öğretmen ve öğretim elemanı, diğer kurumlarda aynı unvanda çalışan bulunamadığından, 'muadili yok' diye ek ödeme artışlarında kapsam dışında tutulmuştur. Muadilimizi bulamayan hükümet yetkililerine, 'buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz' demek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kamu çalışanlarının beşte ikisini oluşturuyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan adil bir ücret istiyoruz. Hükümet yetkililerine sesleniyor ve toplu sözleşme masasında içimize sinen, emeğimizin karşılığını ifade eden yeni bordroyu ortaya koymasını istiyoruz. Öğretmen ve öğretim elemanları olarak, ek ödeme mağduriyetimizin masada telafi edilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Sendika üyeleri toplu olarak Niğde PTT Şubesine giderek dilekçelerini Meclis’e ve Hükümet üyelerine faksladı.








Editör: TE Bilişim