Eğitim-Bir-Sen Eğitimin kanayan yarası Uzman Öğretmenlik için dilekçe kampanyası başlattı.

 

Eğitim çalışanlarının sorunlarından birisi, hatta kanayan bir yarası olarak gösterilen, uzmanlık sınavıyla ilgili düzenlemenin TBMM’de öncelikle görüşülmesi için Eğitim-Bir-Sen harekete geçti.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, 2005 yılında yapılan Kariyer Basamaklarında Yükselme sınavı olarak bilinen Uzman Öğretmenlik sınavı ile ilgili dilekçe kampanyası başlattıklarını ifade etti.

 

Sınava o tarih itibariyle meslekte 7 yılını dolduran öğretmenlerin girebildiğini hatırlatan Özüdoğru, bu süreçte yaklaşık 40 bin öğretmenin uzman öğretmen ünvanı aldığını belirterek; “Anayasa Mahkemesi’nin kısmi iptalinin arkasına sığınan MEB yeni düzenlemeyi TBMM’ye gönderdiğini ifade etmektedir. Ne hikmetse, yeni düzenleme, bir türlü meclis eğitim komisyonunu geçip, TBMM genel kuruluna gelemiyor. Eğitim çalışanları arasında maddi ve manevi hak kayıpları yaşanmasına ve ayrımcılığa neden olan bu durumun acilen düzeltilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

 

Sendika ziyaretlerinde tüm okullarda bu sorunun “kanayan bir yara” olarak karşılarına çıktığını vurgulayan Özüdoğru, “Tüm uzmanlık mağdurlarını çözüme ortak olmaya davet ediyoruz. Evet, şikâyet etme, çözüme ortak ol diyoruz. Ek ödemelerde yok sayılan, üvey evlat muamelesi gören, ötelenen öğretmenim, ‘ben varım ve buradayım’ demenin tam zamanıdır. Sitemizde yer alan dilekçeyi her eğitim çalışanın imzalayarak TBMM’nin 0312 420 51 65- 420 51 84- 420 51 83- 420 66 53- 420 52 45- 420 78 65 nolu fakslarına, ayrıca TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun 0312 420 53 38 nolu faksına göndermelerini bekliyoruz”  dedi.

 

 

Dilekçelerin fakslandıktan sonra sendikaya ulaştırılması halinde klasörler halinde elden tesliminin de yapılacağını belirten Özüdoğru, ayrıntılı bilgi için sendikanın nigde.egitimbirsen.org.tr adresinden alınacağını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim