Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı  ve Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan ORHAN, 1 Mayıs’ta Konya’da olacaklarını ifade ederek, “Taleplerimizi 1 Mayıs’ta, hoşgörü ve medeniyet şehri Konya’da haykıracağız. Mevlana’nın hoşgörü ikliminde dünyaya, insanlığa sevgi, barış ve kardeşlik mesajları vereceğiz” dedi.

Türkiye’de 1 Mayıs’ın, bazı kesimlerin Taksim saplantısı nedeniyle her zaman gölgelendiğini, halk ile çalışanlar arasında kaynaşma yerine çatışmanın, buluşma yerine gerginleşmenin yıldönümü gibi algılandığını kaydeden ORHAN, “Bundan Memur-Sen olarak rahatsızız. 1 Mayıs’ın birlik ve kardeşlik içerisinde emek bayramı olarak kutlanması gerekir” şeklinde konuştu.

 

 “Taksim ısrarı bu yıl da devam ettiriliyor. Yeni bir kavga ve kargaşa zemini üretilmeye, bu dayatmayla ‘Gezi provası’ gibi bir atmosfer oluşturulmaya çalışılıyor. Bu durum, çalışanlarla, emekçi kesimle milletimizin arasını açan bir işlev görüyor. Kutsal olan mekânlar değil, insan ve insan onurudur. 1 Mayıs’ta Taleplerimizi dillendirmek için Konya’da olacağız. Hoşgörü ve medeniyet şehri Konya’da, Mevlana’nın şemsiyesi altında dünyaya, insanlığa sevgi, barış ve kardeşlik mesajları vereceğiz.” ORHAN, meydanlarda, salonlarda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, aslına uygun olarak kutlama çabası içinde olduklarını vurguladı.



Editör: TE Bilişim