Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi İl Divan Toplantısını Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantının ev sahipliğini sendika şube başkanı Celalettin Özüdoğru yaparken, Genel Sosyal İşler Sekreteri Tevfik Yağcı ve üyeler toplantıda hazır bulundu.

 

İl Divan toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, ilde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve yapılması düşünülen faaliyetlerle ilgili katılımcılara bilgi vererek, “Eğitim-Bir-Sen olarak ülkemizin ve ilimizin en etkili, en büyük yetkili sendikasıyız. Bizim sendikacılığımız insan ve hizmet odaklıdır. Bu amaçla Sendikamızın hak ve özgürlük her alanda mücadeleye devam edeceğini bilmenizi isterim. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi yöneticilerinden Erol Battal’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan Genel Sosyal İşler Sekreteri Tevfik Yağcı, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

 

Sendikanın bir güç olduğunu belirten Yağcı, “Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” diye konuştu. Toplu Sözleşme sürecinden de bahseden Genel Sosyal İşler Sekreteri Tevfik Yağcı, “Kaybettiğimiz yok, aldıklarımız ve alamadıklarımız var. Hükümet ile imzaladığımız toplu sözleşmede 63 tane kazanımımız var.” dedi.

 

“Eğitim-Bir-Sen bir fidandı şimdi çınar oldu”

M. Akif İnan ve bir grup fedakar arkadaşları tarafından Eğitim-Bir-Sen’in etkili ve yetkili sendika olduğunu ifade eden Yağcı, “Sendikamız bir fidandı, şimdi bir çınar oldu. Kökleri Anadolu’nun her tarafına yayılmış bir çınar gibi büyüdük” şeklinde konuştu.

 

Yıllarca yetkili olan sendikaların bir varlık gösteremediklerini vurgulayan Yağcı, “Bizden önce yetkili ama etkisiz olan diğer sendikalar ‘taleplerimizi sunduk’ demenin ötesinde bir varlık gösteremezken, Eğitim-Bir-Sen olarak teklif sunmakla yetinmeyerek sonuç aldık. Özlük ve özgürlük mücadelemizi sürdürürken asla pes etmedik, etmeyeceğiz ve çok önemli kazanımlara imza atmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilişim