Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Sorunu Çözülüyor.

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Türkiye ve Niğde’nin en çok üyeye sahip sendikası olarak, öğretmenlerin kanayan yarası haline gelen “Özür Durumuna bağlı yer değişikliği” sorununun Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le görüşüldüğünü ve sorunun yarıyıl tatilinde çözüleceğini söyledi.

 

Sendika olarak daha önce defalarca sözlü ve yazılı olarak bu sorunu Bakanlığa ilettiklerini ifade eden Özüdoğru, “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, özür durumuna bağlı yer değişikliği sorununun çözüme kavuşturulması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret etti. Genel Başkanımız, daha önce sözlü ve yazılı olarak birçok defa ifade ettiğimiz talepleri yani biri yarıyıl tatilinde olmak üzere yılda iki defa özür durumuna bağlı yer değişikliği yapılması yönündeki isteklerimizi Bakan’a iletmiştir. Eylül 2010 ve Aralık 2010 tarihlerinde ilk defa göreve başlayan ve adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yarıyıl tatili dönemi ile Haziran, Temmuz, Ağustos 2011’de atamaları yapılan ancak Eylül 2011’de göreve başladıkları için 30 Ağustos 2012 tarihi itibariyle bir yılını dolduramadıkları gerekçesiyle özür durumuna bağlı yer değişikliği yapamayacak öğretmenlere de yer değişikliği imkanı sağlanmasını istemişlerdir. Bakan Dinçer, kendisine ilettiğimiz özür durumuna bağlı yer değişikliği talebimizi değerlendireceğini söylemiştir” diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, yarıyıl döneminde yapılacak özür grubu yer değişikliği mağdurlarının sorununun çözülüyor olmasının huzurunu yaşadıklarını kaydetti.



Editör: TE Bilişim