Eğitim 2023 Derneği Genel Merkezi yaptığı çalışmalar, ortaya koyduğu projeler ve kurumsal kimliği ile ülkemizin sosyal, kültürel ve ilmi noktalarda kalıcı faaliyetler gerçekleştiriyor.

Yapılan faaliyetleri değerlendiren Gazi Karabulut " Çağın süper güçlerinin temas ettikleri topraklarda, sefaletin, kan ve gözyaşının olmasına sebep oldukları medeniyetin bencil, sevgiden ve dolayısıyla mutluluktan arınmış bir mantaliteye dayanmasıdır. Birey hak ve özgürlüklerinin olduğu; adalet önünde Cumhurbaşkanı’ndan dağdaki çobana varana kadar herkesin  kıymetli göründüğü; devlet imkânlarından her vatandaşının eşit oranda faydalandığı; sınırları içerisindeki gelişmişliğin homojen olduğu; cinsiyet ayrımının gözetilmediği; bilgi, teknoloji ve üretimde dünya devi olan; bireylerin insan onuruna yakışır bir gelire sahip olduğu; yaşlıların, güçsüzlerin, bakıma muhtaç insanların korunması noktasında devlet başta olmak üzere STK’ların ve toplumun duyarlılığı ile bir tek insanın dahi zayi edilmediği; sanayisi, tarımı, sanatı gelişmiş; okuyan, sorgulayan, araştıran, düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebilen, özeti yurdunda ve yurtdışında itibarı olan fert ve yapılanmanın olduğu; dünya insanlığının medeniyet noktasında referans aldığı bir Türkiye yani güçlü, lider bir ülke özlemi ile çalışmalar yapıyoruz”dedi.

Karabulut yaptığı açıklamada şu hususlara da değindi:

     Genel merkez olarak yaptıkları kültürel varlıkları koruma yarışması, Koruyucu Aile Çalıştayına sunulan rapor, okul kültürü oluşturulması için yapılan etkinlikler ülkemizin içinde bulunduğu sosyal yapıya yön vermek ve bir mmedeniyet inşaasına talip olmak içindir. 

Eğitimde en büyük problemin toplumsal katmanların tamamının meseleye dahil edilememesi olduğunun belirten karabulut "Prof. Necmettin Hacıeminoğlu, ülkemizde bilinçli bir Yetişkin Eğitimi çalışması yapılamamaktadır." diyor. Buradan hareket ile dernek olarak okullarımızda Yetişkin Eğitimine yönelik seminerler, okul kültürünün oluşması için kişisel gelişim sunumları, öğrencilerimizin , ve eğitim paydaşlarının motivasyonu için iletişim, beden dili ve başarıyı arttırıcı yöntemler konferansları veriyoruz. Genel merkezimizin düzenlediği ücretsiz Tezhip Kursu, Ebru Kursu bitr kültürel değerler silsilesinin sadece başlangıcıdır. Yine Avrupa Komisyonu, 19-21 Kasım 2012 tarihlerinde Brüksel’de “Aktif Yaşlanma ve Kuşaklararası Dayanışma İçin Öğrenme” ( One Step Up in later life: learning for active ageing and intergenerational solidarity) konulu bir konferans organize etmiştir. Tüm Avrupa genelinden ve  Dünya ülkelerinin bir kısmından  konuyla ilgili otorite, uzman, koordinatör, karar verici ve politika yapıcı kişilerden oluşan yaklaşık 200 katılımcının olduğu bu konferansta, ülkemizi temsilen tek kişi olarak ve aynı zamanda Derneğimiz adına yönetim kurulu üyemiz Sayın Veysel ALCAN’da yer almıştır. kültür ve eğitim üzerine çalışmalar yapan derneğimiz Eğitim 2023 Yönetim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, bilim adamı ve uzmanların katkılarıyla kültürel mirasın aktarımında eğitimin gücünden yararlanmanın konuşulup raporlaştırılacağı iki günlük “Kültürel Mirasın Aktarımı ve Eğitim” adlı bir çalıştay yapmayı planlamıştır. Önmümüzdeki günlerde ülke genelkinde, "Bireyde Bilgi Toplumda Sevgi" düsturu ile hareket eden derneğimizin Lider Ülke Türkiye ideali adına artarak devam edecektir. 


Editör: TE Bilişim