Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl başlattığı ve kısa adı EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen proje ile eğitimde değerlerin öne çıkarıldığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Amacımız milletçe içimizde her daim var olan duyguları ortaya çıkarmaktır” dedi.

 

Öğrencilerin, ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin duyarlılıklarını geliştirmeyi amaçlayarak Niğde’deki bütün okullarda uygulanan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) geçtiğimiz günlerde ulusal yayın yapan Samanyolu Haber televizyonunda tanıtıldı.

 

Gazi İlköğretim Okulu’ndan gerçekleşen canlı yayında proje hakkında konuşan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, projeyi oldukça önemsediklerini belirterek milli ve manevi değerleri bağlı öğrenciler yetiştirilmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Samanyolu Haber Televizyonu muhabiri Yakup Sağlam’ın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Öğrencilerimizdeki doğruluk, dürüstlük, güvenirlilik, adalet ve eşitlik duygularını yeniden canlandırmak istiyoruz. Amacımız milletçe içimizde her daim var olan duyguları ortaya çıkarmaktır” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Değerler Eğitimine çok önem verdiğini vurgulayan Ekinci, “Bizler de bu projenin Niğdemizde yaygınlaşması için çeşitli etkinlikler yaptık. Bu projenin içinde öğretmen var, veli var, öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz kendi ürettikleri fikirleri uygulamaya koyuyorlar. Çocuklarımızın kaybolan değerlerimizi gerçekten benimsesini istiyoruz. Öğretimle eğitimi bir arada götürerek, öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmelerini istiyoruz. Onlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz.” diye konuştu.

 

Gazi İlköğretim Okulu’ndaki Değerler Eğitimi Kulübü temsilcisi Gamze Nur Uzun da proje kapsamında anlatarak; özellikle Van’daki depremden sonra depremzede öğrencilere gönderdikleri yardımlardaki arkadaşlarının fedakarlığının kendilerini çok etkilediğini söyledi. 












Editör: TE Bilişim