21-28 Nisan Ebeler haftası dolayısıyla Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu aracılığıyla Niğde Üniversitesinde  “Ebeler İçin Tamamlayıcı Tıp Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.

Derbent Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen ve Ebe Asude Oflaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Rektör Yardımcıları   Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer; “ Ebelik mesleğinin çok önemli ve sağlık ekibi içerisinde önemli bir role sahip olduğunu, bağımsız rollere sahip olduğu için de profesyonel ve çok değerli bir meslek olduğunu sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu değerli mesleğin, meslek üyesi yetiştirmesinden mutlu ve gururlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü UNICEF ve ebelik konfederasyonu ebeler haftası dolayısıyla bu yılın temasını “Dünyanın Ebelere Şimdi Her Zaman Olduğundan Daha Fazla İhtiyacı Var” olarak belirlemişler. Gerçekte de günümüzde bütün sağlık personelinde olduğu gibi ebelere de oldukça fazla ihtiyacımız var” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer’in ardından söz alan konferans konuşmacısı Ebe Asude Oflaz da “Ebeler İçin Tamamlayıcı Tıp Eğitimi” konusuna değinerek bilgilendirme yaptı.

Konferansın sonunda Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, konuşmacı Ebe Asude Oflaz’a katılımından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.



 

Editör: TE Bilişim