Çukurkuyu Kasabası Dr. Fatma Erol İlköğretim Okulu, Çukurkuyu kasabası halkı ve kasaba dışındaki Çukurkuyulu hayırseverlerin ve bazı kurumların yardımı ile baştan aşağıya yenilendi.
 
Bor İlçemiz Çukurkuyu Kasabasında bulunan Dr. Fatma Erol İlköğretim Okulu, İlçemizde örneği az rastlanır bir dayanışma sonucunda altı ay gibi kısa bir sürede tamamen yenilendi.
 
Çukurkuyu Dr. Fatma Erol İlköğretim Okulu bina yapısı, çatısı, sınıfları, ısınma durumu, eğitim araçları ile tamamen eskimiş, yıpranmış, adeta tel tel dökülür vaziyette idi. Geçtiğimiz dönem Çukurkuyu Dr. Fatma Erol İlköğretim Okuluna Müdür olarak atanan Okul Müdürü Bülent ALAN öncülüğünde, okulun bu durumuna çare arandı. Bazı kurumlar ve işletmeler, kasaba halkı ve kasaba dışındaki Çukurkuyulular ile irtibata geçildi. Herkes imece usulü okulun bir ihtiyacını giderdi. 
 
Yaklaşık altı ay öncesine kadar duvarlarının sıvası dökülen, , kapıları pencereleri kırık 
soba ile bile ısınamayan, Eğitim teknolojisi olarak geri kalan, kara tahtalarla ders öğretilen, güvenlikten yoksun, bacasından bahçesine kadar dökülen okul, devlete yük olmadan adeta tekrar yeniden yapıldı.
 
Yardımseverlerin katkısı Okulun iki binasına da kalorifer iç tesisatı döşendi, Bacaları yenilendi, çatı kremitleri değiştirildi, yeni yağmur olukları yapıldı, Elektrik pano ve tesisatı yenilendi, her sınıf için bilgisayar ve projeksiyon cihazlarının kullanımına yönelik internet ve elektrik tesisatı çekildi. Güvenlik açısından kamera sistemi ile donatıldı. Dış kapılarından, bütün sınıfların kapıları ve tuvalet kapıları değiştirildi. Okul bina dışı ve içinin sıva ve boyama işlemleri yapıldı. Sınıflar akıllı tahta ve diğer yeni eğitim techizatları ile donatıldı. Üstelik bütün bunlar ödenek yada devlete yük olmadan dayanışma içerisinde yapıldı. 
 
Okul Müdürü Bülent ALAN bütün bu yapılan işlerin büyük bir özveri ile altı aylık kısa bir sürede yapıldığını okulun kalorifer kazanının da İl Özel İdare tarafından ihale edileceğinin kendilerine bildirildiğini havalar soğumadan kalorifer tesisatının çalışır duruma geleceğini umduğunu belirttikten sonra , Okullarının yenilenmesine desteklerini esirgemeyen Çukurkuyululara, kurum ve kuruluşlara, okul personeline, maddi, manevi imkanları ile yardım eden   bütün herkese sonsuz teşekkürlerini iletti.
 
Editör: TE Bilişim