Doğuş Grubu sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Para Durumu’nun katkısıyla 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yürütülen 3 Kumbara Finansal Okur Yazarlık Eğitim Programı, eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Eğitim programı kapsamında Niğde’de gerçekleştirilen eğitimlerle 59 okul ve 144 şubede toplam 3 bin 801 öğrenciye ulaşıldı. Bugüne kadar tüm Türkiye’de 145 bin çocukla buluşan program kapsamında yılsonuna kadar 200 bin çocuğa finansal okuryazarlık eğitiminin verilmesi hedefleniyor.

Doğuş Grubu’nun desteğiyle çocuklara tasarruf kavramını ve önemini anlatmak, onları tasarrufa yönlendirmek amacıyla 2012 yılında başlatılan ‘3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitimi Programı’ eğitimlerine değişik illerden binlerce çocuğa ulaşarak devam ediyor. 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı ile Niğde’de bugüne kadar 59 okul ve 144 şubede toplam 3 bin 801 öğrenciye ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği, Para Durumu’nun katkısı ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) gözlemciliğinde yürütülen eğitimde çocuklara tasarruf bilinci aşılanırken; para, istek, ihtiyaç kavramları da eğlenceli bir yolla anlatılıyor. Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynler de eğitim sürecine dâhil ediliyor. Eğitim kapsamında yürütülen çalışmalardan biri de, öğrencilere girişimcilik ruhu kazandırmak için düzenlenen panayırlar.

15 kişiden oluşan ve tamamı sınıf öğretmenliği formasyonu almış Para Durumu eğitmen kadrosuyla gerçekleştirilen eğitimlerle bugüne kadar tüm Türkiye’de 145 bin çocukla buluşuldu. Program kapsamında yılsonuna kadar 200 bin çocuğa finansal okuryazarlık eğitiminin verilmesi hedefleniyor.
3 Kumbara Sosyal Medya’da:

Editör: TE Bilişim