Niğde Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından Niğde’de, anne adaylarını doğuma hazırlamak amacıyla düzenlenen ‘Doğuma Hazırlık Kursları’ başladı.

 

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’nda yürütülen ve eğitimlerine başlanan Doğuma Hazırlık Kursları’nda 7 anne adayı kursu tamamlayarak ‘Örnek Anne Adayı’ sertifikasını aldı.

 

Dört oturumdan oluşan ve yaklaşık 3-4 saat süren eğitimlerde; doğum öncesi eğiticilik konusunda uluslararası kabul görmüş kurumlardan sertifikaları bulunan eğitimciler tarafından doğum korkusu ile baş etme, doğumda uygun pozisyonlar ve anne adayını rahatlatan yöntemler, gebeliğe, doğuma ve doğum sonrası döneme zihnen ve bedenen hazırlık konularına yer verildiği belirtildi. Teorik eğitimin yanı sıra egzersiz ve gevşeme hareketlerinin de yapıldığı bildirilen kursta ayrıca eğitimlerin gruplar şeklinde yürütülmesi nedeniyle anne adaylarının birbirleriyle bilgi ve deneyim paylaşımında bulunma fırsatı bulabildiği de ifade ediliyor.

 

İlk kez doğum yapacak olan anne adaylarının başvurabildiği eğitimlerde, başvurular doğrultusunda gruplar oluşturulup, anne adayları ve eğitimcilere uygun olan zaman dilimi doğrultusunda eğitimlerin verildiği kaydedildi.

 

 



Editör: TE Bilişim