Niğde Üniversitesi tarafından düzenlenen "Diller Karşı Karşıya Gelince Ne Olur?" ve "Çocuk Dilinden Yaratıcı Yazarlık" konulu konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof Dr. Mustafa Bayrak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, Enstitü ve Yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferans, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Demir'in "Diller Karşı Karşıya Gelince Ne Olur?" konu başlıklı sunumuyla başladı. Diller bakımından bizim konuştuğumuz veya Türkçenin konuşulduğu bütün ülkelerde mutlaka birden çok dilin konuşulduğunu ve bunların bir çoğunda Türkçenin baskın dil olarak diğerlerini yoğun  şekilde etkilediğini ifade eden Prof. Dr. Nurettin Demir, bazı ülkelerde de Türkçenin diğer dillerden etkilendiğini ancak kelime almayla ya da başka şeyleri almayla dillerin yok olmadığının, bozulmadığının ve kirlenmediğinin altını çizerek "bu ihtiyaçla ilgili bir şey" diye konuştu.

Prof. Dr. Nurettin Demir'in ardından 13 yaşındaki kızı Aybike Demir kürsüye geldi. Türkiye'nin en genç yazarlarından biri olan Aybike Demir ise "Çocuk Dilinden Yaratıcı Yazarlık" konusunda konuştu. Maline isimli bir seri kitap yazdığını ve dördüncü kitabının da yakında çıkacağını anlatan Demir, kitaplarında, hayal dünyasında yarattığı kahramanıyla serüvenden serüvene yolculuğa çıktığına işaret ederek, her insan gibi Maline’in de büyürken, kendi yeteneklerini keşfetmeye başladığını ve heyecanın da artarak devam ettiğini ifade etti.

İzleyicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, konferans konuşmacıları Prof. Dr. Nurettin Demir'e ve Aybike Demir'e teşekkür ederek plaket takdim etti.










Editör: TE Bilişim