Niğde Üniversitesi
tarafından düzenlenen “1.Uluslararası Niğde Dil, Kültür ve Tarih Sempozyumu” sona erdi. 4 gün süren ve çok sayıda akademisyenin katıldığı sempozyumda 168 bildiri sunuldu.

Sosyal bilim alanlarının güncel popüler konularının değerlendirildiği ayrıca Niğde’nin tarihsel, kültürel ve coğrafik anlamdaki veri kaynaklarının bilim dünyasının dikkatine sunulduğu sempozyumda arkeoloji ve sanat tarihi, Türk Dili, tarih, coğrafya, eğitim ve kültür, folklor, din ve inanç sistemleri, halk inançları, siyasal kültür, kentleşme, mimarlık ve kentsel planlama, medya ve iletişim, Niğde tarihi, coğrafyası ve kültürü, Niğdeli önemli şahsiyetler, Niğde’de tarım, gıda güvenliği ve kültürel boyutları, turizm, mutfak kültürü, spor kültürü, sağlık, yaşam ve yaşlanma kültürü, bilgi ve bilgi yönetimi konuları ele alındı.

4 gün süren ve bir gününde dil, bir gününde tarih ve bir gününde de kültür paneli gerçekleştirilen sempozyumda ayrıca Niğde’nin sosyal ve ekonomik sorunlarını içeren bir çalıştay düzenlendi.

Sempozyum süresince Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan “Özgün Baskı Sergisi ” ile Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı tarafından hazırlanan “Niğde Kültüründe Dericilik” sergisileri de sempozyum alanında açık kaldı.












Editör: TE Bilişim