Niğde’de birçok insanın ihtiyacı olan ve Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen kurslardan olan Kaldırma ve Yükleme İş Makinesi (Forklif) Kursu ne ilginçtir ki, Niğde’de verilemiyor.


Özel bir sanayi kuruluşu tarafından Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden talep edilen Kaldırma ve Yükleme İş Makinesi (Forklif) Kursu  eğitmen yokluğundan geri çevrildi. Çalışma ortamında birçok forklif kullanan Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında bulunan firma bir süre önce ilgili kuruma işyerinde çalışan personeline fabrika sahası içerisinde kullanılan forkliftlerin eğitilmiş personel tarafından kullandırılması için yazılı talepte bulunmuş, Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı Niğde Halk Eğitim Merkezi, cevabi yazısında;

Kursun açılması için, gerekli şartları taşıyan öğretici bulunamadığından kurs planlaması yapılamamıştır. Belirtilen şartları taşıyan öğretici bulunduğunda kurs planlaması yapılacaktır. “ şeklinde açıklama yapılmıştır.

Konu ile ilgili Niğde’ye en yakın illerden biri olan ve bir zamanlar Niğde’nin ilçesi konumundayken Niğde’den kopan Nevşehir ilinin Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerinde bile Kaldırma ve Yükleme İş Makinesi (Forklif) kursu açılmış.  

Editör: TE Bilişim