Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında “Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı” çerçevesinde yapılan protokol gereği kırsaldaki kadınlara yönelik eğitim programı sona erdi.


 
15-65 yaş arası kırsalda yaşayan genç kız ve kadınların yaşam becerilerinin eğitimler yoluyla güçlendirilmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında yapılan protokol gereği İl Müdürlüğümüzde görev yapan 15 bayan eğitici teknik personel (Ziraat Mühendisi, Tekniker, Sosyolog) tarafından “Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı” çerçevesinde köy ve kasabalarda AÇEV eğitimleri tamamlandı.

2011 yılı Ekim ayından itibaren başlayan ve 9 hafta süreyle haftada bir gün 2’şer saat devam eden eğitimlerde kursa katılan genç kız ve kadınlara sağlıklı yaşam, sağlıklı gebelik, çocukların beslenmesi ve çevre gibi konularda eğitim verildi. İl genelinde 15 köy ve kasabada toplam 245 kursiyer bu eğitimlere katıldı ve sertifikaları verildi.

20 Mart 2012 günü yapılan değerlendirme toplantısında, Projenin gerçekleşmesinde görev alan personele İl Müdürü Nizamettin BİLHAN ve AÇEV yetkilileri Umman İRİCE ve Zerrin ALTINIŞIK tarafından Eğitici Sertifikaları verildi.

AÇEV yetkilileri Umman İRİCE ve Zerrin ALTINIŞIK; kurslardan, katılımlardan ve eğiticilerin performanslarından çok etkilendiklerini söylediler.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN konuşmasında; “daha önceki açıklamalarında sıkıntılı yerlerde kadınlara eğitim vermiş ve başarmış bir kurum olduklarını, bu nedenle bu programın başarıya ulaşması konusunda bir endişesi bulunmadığını” belirttiğini söyledi. “Bu projede görev alan personele güveninin tam olduğunu ve kendisini yanıltmadıklarını ifade etti.

 “Bu proje kapmasında 2012 yılı Ekim ayı döneminde 8 kursun daha açılmasının planlanmaktadır. Projenin başarıyla yürütülmesinde görev alan bayan Ziraat Mühendisi, Tekniker, Sosyolog personele çalışmalarından, emeklerinden dolayı teşekkür ederim.” Dedi. 


Editör: TE Bilişim