Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Yaşlı Bakımı konusunda bilgi ve deneyimlerini Almanya ile paylaştı.

  

Yaşlı bakımı konusunda bilgi ve deneyimlerin geliştirilmesi, çeşitli bakım kurumlarının ziyaret edilmesi, yaşlıların bakım konseptleri ve ikamet modelleri hakkında bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Kocaöz, Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri Sedef Onar ve Verda Yüksel ile birlikte Almanya’ya gitti.


Türk-Alman dostluğunun pekiştirilmesine olanak sağlanması amacıyla Niğde ile kardeş şehir olan Melle Kenti’nin Türk-Alman Çalışma Grubu üyesi Horst Panchyrz tarafından 03-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılan davet sonucu gerçekleştirilen ziyarette; öğrencimiz Verda Yüksel, geriatri hemşireliği öğrencisi Katharina Sewoster ile St. Kondrad Melle-Wellingholzhausen Yaşlı Bakım Merkezi’nde, Sedef Onar ise Ecem Özmen ile birlikte Melle-Neuenkirchen Protestan Yaşlı Bakım Merkezi’nde bir hafta boyunca yaklaşık 6 saat staj yapma imkânı buldu.


Doç. Dr. Semra Kocaöz ve öğrencilerimiz Osnabrück’de bulunan St. Hildegard Eğitim Merkezi’nin Yaşlı Bakım Bölümü yöneticileri ile Türkiye’deki ve Almanya’daki geriatri hemşireliğinin eğitimi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.


Doç. Dr. Semra Kocaöz ve öğrencilerimizin staj yapılan St. Kondrad, Melle-Wellingholzhausen ve Melle-Neuenkirchen Protestan Yaşlı Bakım Merkezleri’nin yöneticilerinden, hizmetin sunulduğu merkezin olanakları ve burada görev yapan hemşirelerin çalışma durumu hakkında bilgi edindikleri ziyarette merkezin çalışma koşullarını yerinde gözleme imkânı da buldular.


Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Kocaöz’ün Niğde’de ve Türkiye’deki huzurevlerinin yapısı ve işleyişi, olanakları, ikamet modelleri ile ilgili bilgi vererek Niğde’ye ait tanıtıcı broşürler ve armağanlar sunduğu ziyaretin ardından öğretim üyemiz ve öğrencilerimiz, Melle Belediye Başkanlığı’nın davetine katıldılar.


Program dâhilinde Melle’de yaşayan Türk kadınlarla birlikte “Yaşlılıkta bakım” konusunda Melle Mimar Sinan Camisi’nde söyleşi gerçekleştiren Doç. Dr. Semra Kocaöz ve öğrencileri Melle’de bulundukları süre içerisinde tarihi ve turistik yerleri gezerek sosyal ve kültürel etkinliklerde de bulundular.





Editör: TE Bilişim