Deneyap Türkiye projesi, Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük Programında yer alan “81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması” hedefi doğrultusunda hayata geçirilmiştir. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler toplamda 3 yıllık bir eğitim programına alınmaktadır.

Eğitimin ilk 2 yılında Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, İleri Robotik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Enerji Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Yapay Zekâ, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama ve Siber Güvenlik dersleri verilmektedir. 2 yıllık eğitim programını tamamlayan öğrencilerin son bir yılda yatkın oldukları alanlarda takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeleri ve erken dönemde alanlarında uzman olmaları hedeflenmektedir.

Deneyap Teknoloji Atölyesi eğitmen başvuruları hâlihazırda başlamış olup, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde görev alacak eğitmenler; tercihen üniversitelerin alanla ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşacaktır.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen olmak isteyen adayların, www.deneyapturkiye.org sitesi üzerinden duyuruları takip ederek t3kys.com sitesinden hesaplarına giriş yaparak (hesapları yoksa hesap açma işlemi yaparak) eğitmenlik başvurusunda bulunmaları beklenmektedir.

Deneyap Türkiye projesi eğitmenlik başvurusunda bulunup tüm başvuru aşamalarını başarıyla geçen adaylar eğitmen eğitimi aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.

Eğitmenlere; müfredat ve ders içerikleriyle paralel olarak hazırlanan Pedagojik Alan Bilgisi ve Uygulamalı Teknik Eğitimler olmak üzere 2 bölüm eğitim verilecektir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen olabilmek için belirlenen tüm aşamaların başarı ile tamamlanması gerekmektedir.

Eğitmen olmaya hak kazananlar ildeki Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hafta sonları ücretli eğitim verecektir.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Editör: TE Bilişim