Bor İlçesindeki darp olayı bugün öğretmenler ve öğrencilerin protestonuna neden oldu. 

Haber: Selim GÖKEL

VİDEO BİRAZDAN

Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru tarafından darp edilen Edebiyat öğretmeni Adem Korkmaz için bugün, öğretmenin görev yaptığı Bor Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri derse girmeyerek protesto yürüyüşü yaptı.


Geçtiğimiz günlerde Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru ve Bor Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Meslek Lisesinde Edebiyat Öğretmeni Adem Korkmaz'ın izin yüzünden tartışmaları ve ardından kavga etmeleri sonucu öğretmenlerinin darp edilmesini protesto eden lise öğrencileri derslere girmedi. 

Ellerinde doviz ve pankartlarla okul önündeki caddede gösteri yapan öğrenciler sık sık öğretmenleri lehine slogan attı. 


Okul önündeki caddeki protostonun ardından ellerindeki pankartlarla Bor İlçesi şehir merkezine yürüyen kız öğrencilere polis ekipleri izin vermedi. Bor İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez öğrenciler ile konuşarak onları yürümemeleri konusunda ikna etti. Okulda Eğitim-Bir-Sen üyesi müdür yardımcısının da protesto amacıyla hem müdür yardımcılığından hemde sendika üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.Eğitim-İş Sendikasına üye olduğu belirtildi.

Cuma günü meydana gelen darp olayı ilçede günün konusu oldu. Öğrencilerin ardınan Niğde'de mesai çıkışı bir çok sendika ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile protesto eylemleri yapıldı. 



İLGİLİ HABERLER SAYFANIN ALTINDA


Editör: TE Bilişim