Anadolu Lisesi olarak ilk mezunlarını veren Niğde Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi LYS sonuçlarında da kendi farkını fark ettirdi.

  

 Tıp fakültesinden, hukuk fakültesine, rehberlik ve psikolojik danışmanlıktan, mühendislik, kamu yönetimi, iktisat, işletme fakültelerine,  öğretmenliklerden, sosyal hizmetlere, hemşirelik, ebelik gibi iş imkânları yüksek meslek gruplarına öğrenci yerleştiren Cumhuriyet Anadolu Lisesi kendi içinde bir rekoru da kırmayı başardı. İngilizce alanından mezun olan 13 öğrencinin 11’i İngilizce öğretmenliğine 2’si de İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne yerleşti.

  

2011-2012 Eğitim öğretim yılı sonu itibarıyla 144 mezun veren Cumhuriyet Anadolu Lisesi 87 öğrencisini yükseköğretim programlarına yerleştirirken, 1 öğrenci kara harp okuluna, 8 öğrenci de polis meslek yüksekokuluna yerleşmeye hak kazanmıştır.

 

Seçkin öğretmen kadrosu ve geniş eğitim öğretim imkânlarıyla ilimizin en donanımlı Anadolu Lisesi olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi “Başarıya Giden Yolda Yanınızdayız” sloganı ile yeni başarılar için gün saymaktadır.

 

 

Ömer Adil İLHAN

İnönü Üniversitesi

Tıp Fakültesi

Mesut DÖNMEZ

Ankara Üniversitesi

Hukuk Fakültesi

 

 


Editör: TE Bilişim