Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Meclisi, 13 Mayıs 2014 Salı günü Manisa’nın Soma İlçesinde bulunan kömür madeni ocağında meydana gelen elim kaza sonrasında hayatını kaybeden 301 işçimizin geride kalan ailelerinin sıkıntılarını bir nebze dindirmek amacıyla yardım kampanyası başlattı.

 

Okul Öğrenci Meclisinin yardım kampanyası başlatma isteğini 23 Mayıs 2014 Cuma günü bayrak töreninde öğrencilerle paylaşarak Okul Müdürü İbrahim YİĞİT, kampanyayı başlatmış oldu. Kampanya 03 Haziran 2014 Salı gününe kadar devam etti. Kampanya Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Hüseyin ERGİN ve diğer sınıf temsilcilerinin denetim ve gözetiminde gerçekleştirildi. Kampanya süresince toplanan paralar okul rehberlik öğretmenlerinin de yer aldığı komisyon tarafından birleştirildi ve sayımı gerçekleştirildi.

 

Komisyonda görev alan Rehberlik Öğretmenleri Önder ÖZER ve Selim GÜNDOĞAN, Okul Öğrenci Meclisi Yönetim Kurulunun okul genelinde yapmış oldukları bu çalışmanın öğrencilerde iş yapabilme ve yardımlaşma duygularını geliştirmesi bakımından oldukça önemli olduğuna dikkat çektiler. Bu vesileyle Okul Öğrenci Meclis Yönetim Kurulunu tebrik ettiler.

 

Kampanyada toplanan 975,00TL (DOKUZYÜZYETMİŞBEŞ TÜRK LİRASI) 04.06.2014 Çarşamba günü Okul Öğrenci Meclis Başkanı Hüseyin ERGİN ve Meclis Üyesi Emre EMİNOĞLU tarafından (AFAD) Acil Durum Yönetim Başkanlığının Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi Nezdinde açmış olduğu hesaba yatırılarak, yardım dekontunun birer nüshası sınıf duyuru panolarına asıldı. Yardım dekontunun bir nüshası da Okul Öğrenci Meclis Başkanı Hüseyin ERGİN ve Meclis Üyesi Emre EMİNOĞLU tarafından Okul Müdürü İbrahim YİĞİT’e teslim edildi. Okul Müdürü İbrahim YİĞİT, yardım dekontunu teslim alma sırasında yapmış olduğu konuşmada “Türk Milletinin, en önemli özelliklerinden olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının Okul Öğrenci Meclisi Yönetim Kurulunca kendiliğinden harekete geçmiş olmasını çok anlamlı ve önemli bulduğunu belirterek, yapılan bu çalışmanın milletimizin geleceği ve değerlerimizi yaşatma konusunda öğrencilerin kararlılığını gösterdiğini belirtti.” Tüm emeği geçen öğrencilerimi tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

Editör: TE Bilişim