Çimsa, her yıl bir köy okuluna anasınıfı kazandırma projesi kapsamda, Çarıklı Mehmet Babar İlkokulu'nun anasınıfını yeniledi. Yeni anasınıfı, 30 Ekim Perşembe günü Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın da katıldığı bir törenle eğitime açıldı.

Çimsa, Niğde’deki sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bu yıl da bir köy okuluna yeni anasınıfı kazandırdı. Çimsa Niğde Fabrikası’nın katkılarıyla Çarıklı köyünde bulunan Çarıklı Mehmet Babar İlkokulu'nun anasınıfı yenilendi.

Yenilenen anasınıfının açılışı, 30 Ekim Perşembe günü Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Adnan Güven’in katılımıyla gerçekleşti.

Çimsa, 5 yılda 5 köy okuluna 6 anasınıfı kazandırdı

Açılışta konuşan Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Adnan Güven, “Okul öncesi eğitimin taşıdığı büyük önemin bilinciyle her yıl Niğde’deki bir köy okulumuzda anasınıfı oluşturulmasına katkı sağlıyoruz. 2010 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda 5 köy okuluna 6 ana sınıfı kazandırdık. Bizi en mutlu eden konu ise bu çalışmanın şirket kaynaklarıyla birlikte; tüm çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın ortak girişim ve gayretiyle gönüllü olarak gerçekleştirilmesidir” dedi.

Çarıklı Mehmet Babar İlkokulu'nun anasınıfının modernizasyonu kapsamında; tuvaleti olmayan okul binasına yeni tuvalet yapıldı. Anasınıfının zeminine laminat parke döşendi, aydınlatma armatürleri değiştirildi. Pencere ve kapıları PVC olarak değiştirilirken, sınıf ve koridorların tamamı boyandı. Sınıflara tül perdeler ve yer halısı alındı, askılık yapıldı. Sınıflardaki panolar ve Türk bayrakları yenilendi. Aynı zamanda anasınıfına vestiyer ve ayakkabılık yaptırıldı.

Bunların yanı sıra okulun internet hattı yenilendi. Bilgisayar laboratuvarındaki çalışmayan bilgisayarlar çalışır hale getirildi. Okul bahçesinde çocuklar için oyun alanı oluşturuldu. Depo olarak kullanılan eski tuvalet binasının dış cephesi tadilat edildi; anasınıflarına yakışır şekilde çeşitli animasyonlarla boyandı.

Toplam öğrenci sayısı 180 olan okulun binasında yapılan yeniliklerin yanı sıra ana sınıfı öğrencilerine mefruşat malzemeleri ve eğitici oyuncaklar, ilgi köşeleri vb. okul donanımları alındı, çocukların ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçları karşılandı.

Çimsa çalışanlarının titiz çalışmaları sayesinde öğrenciler sıcak, temiz ve aydınlık bir binada eğitimlerini sürdürüyor.


Editör: TE Bilişim