Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası ve “Konuşan Kitap Şenliği” etkinlikleri çerçevesinde Niğde Fatih Anadolu Lisesi tarafından, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda Liseler Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışması düzenleniyor.
 
Üç yıldır düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen “Liseliler Okuyor” kitap okuma yarışması ile Niğde genelinde 15 bin öğrenciye 10 kitap okutmak amaçlanıyor.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Arala, amaçlarının sadece yarışma yapmak olmadığını vurgulayarak; “Niğde İl genelinde bulunan 15.882 lise öğrencisine 10 adet kitap okutabilmeyi ve Niğde’nin kültür hayatına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Niğde il genelinde okula devam eden her seviyedeki lise öğrencileri yarışmaya katılabileceklerini belirten Arala, “Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyası kapsamında, ‘Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ gereğince, Niğde Fatih Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü ve edebiyat öğretmenleri Kibar Ayaydın, Murat Akalın, Hakan Işık, Gülsüm Özengün, Osman Karakaş, Tülin Yücel Ertürk, Hakan Dikener tarafından organize edilen liseler arası kitap okuma yarışmasının bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz” dedi.
 
Liseliler okuyacak kazanacak!
Niğde'de okullar arası yapılan yarışmalar arasında ödüllerinin en yüksek olan ve dört yıldır düzenlenen bu yarışmada birinci olacak öğrenci ve okulu ödüllerin sahibi olacak. Birinci olacak öğrencinin iki tam ve bir çeyrek altın, okulunun da bir netbook ile ödüllendirileceği yarışmada ilk 10’a giren öğrenciler de Cumhuriyet altını ve başarı belgesinin sahibi olacak.
 
Yarışmanın sponsorunun Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu belirten Hilmi Arala, “Bu yılki yarışmanın bütün mali giderleri odamız tarafından karşılanmaktadır. Kültüre ve eğitime verdiği katkılardan dolayı Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş ve Yönetim Kuruluna öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yarışma Komisyonu yazar ve şairler…
Niğde’deki Liselerarası 4. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasının komisyonu da şair ve yazarlardan oluşuyor. Fatih Anadolu Lisesi’nde bir toplantı yapan komisyon üyeleri, yarışma şartlarını ve okunacak kitapları belirledi.
Yarışma Komisyonu; Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan başkanlığında, Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil İşeri, Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Selim Çolak, İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zeki Durmaz, Fatih Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kibar Ayaydın, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Bacaklı, Bor Kız Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Murat Soyak, Niğde Atatürk Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nurşen Yıldırım, Selçuk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ömer Erdem, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Hüseyin Barut ve Millî Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu H. İbrahim Tongur’dan oluşuyor.
 
Bu yıl 10 kitap okunacak!
Yarışma komisyonca tespit edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara dağıtılan 100 Temel Eser içerisinden 10 kitap seçildi. Çok okunan ve gündemde yer alan kitapların da seçildiği görülen listede şu isimler yer alıyor:
 
Mehmet Niyazi’nin Çanakkale Mahşeri, İskender Pala’nın Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk, Nazan Bekiroğlu’nun İsimle Ateş Arasında, Nihat Sami Banarlı’nın Türkçenin Sırları, Ahmet Haşim’in Bize Göre, Ahmet Rasim’in Şehir Mektupları, Peyami Safa’nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Platon’un Sokrates’in Savunması, Charles Dickens’in İki Şehrin Hikayesi ve Reşat Nuri Güntekin’in Anadolu Notları.
 
Yarışma Takvimi
4. Geleneksel Liseler Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışması 27 Aralık 2010 tarihinde başladı. Öğrenciler belirlenen 10 kitabı 27 Mart 2011 tarihine kadar okuyacaklar. 28-31 Mart tarihleri arasında okul elemeleri yapılacak. Her okul mevcudunun yüzde 3’ü kadar öğrenciyi bildirecek.
 
9 Nisan 2011 tarihinde Fatih Anadolu Lisesi’nde okullardan seçilen öğrenciler test sınavına tabi tutulacak. Test sınavı sonunda ilk 50’ye giren öğrenciler komisyon tarafından yazılı bir sınava alınacak. Yarışma 18 Nisan 2001 tarihinde sona erecek ve kazanan öğrenciler açıklanacak.
 




Editör: TE Bilişim