Niğde Üniversitesi’nde tam 23 öğrenci kulübü var, bunlardan bir kaçı da çevre, doğa kulüpleri. Niğde Çevre ve İnsanı Güzelleştirme Kulübü öğrencileri bir kasabanın okulunu boyamışlar, tamir etmişler… güzel bir faaliyet ama…


Pekala biliyoruz ki Üniversite Kampüsü içerisinde bulunan Akkaya Barajı gibi bir çevre felaketi mevcut. Kampüsün içinde gece (yurt) ve gündüz(derslik) yaşayan öğrenciler bu kokudan büyük rahatsızlık duyuyor.

Niğde Üniversitesi’nde temsilci sendikalar var, Niğde Üniversitesi’nde Öğrenci Konseyi var. Meğer içinde çevre kulüpleri de dahil 23 de kulüp varmış.

Ama bu güne kadar Akkaya konusunda bir tek ses çıkmadı… Okul tamiratı haberi çıktı. (Yorum Selim GÖKEL)

 

Haber şöyle ;

 

Niğde Üniversitesi Çevre ve İnsanı Güzelleştirme Kulübü öğrencilerinden örnek davranış.

 

Niğde Üniversitesi ÇEİK (Çevreyi ve İnsanı Güzelleştirme Kulübü) üyeleri Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Ortaokulu’nun sınıflarını boyadılar.

 

Niğde Üniversitesi öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal, bilimsel ve kültürel amaçlı oluşturdukları 23 öğrenci kulübünden biri olan “Çevreyi ve İnsanı Güzelleştirme Kulübü” üyeleri Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Ortaokulu’nun kirlenen ve yıpranan duvarlarını boyayarak yepyeni bir görünüm kazandırdı.

 

Tamamen gönüllü kulüp üyelerinin emeğiyle boyanan okulda, okul müdürü İsmail Özdoğan ve kulüp danışmanı Öğretim Görevlisi Kemal Akay da boyama çalışmalarına katılarak öğrencilere destek verdiler.

 

Öğrenci Kulübü başkanı Arzu Dağlı da kulüp faaliyetlerinin devam edeceğini söyleyerek “Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Ortaokulu’nda eğitim gören çocuklara görsel olarak daha güzel bir ortam oluşturmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Amacımız çocukların okullarını sevmesi ve severek okul yaşamlarını sürdürmesi. İki gün süren çalışmalar sonucunda okul tamamen boyanmış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 Öğrenciler : "Pis Koku" başlıklı facebook platformu oluşturdular

Manşet Notu : Uzağı Görüp Yakını Görememe Hastalığı, Hipermetrop

 



Editör: TE Bilişim