Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerinin 'yerel yönetimler' konulu sorularını yanıtladı.


Encümen Salonunda ağırladığı öğrencilerin tüm sorularını içtenlikle cevaplayan Başkan Akdoğan, bu yıl içinde Niğde'ye yapılacak yeni yatırımların müjdesini verdi. 


Ulaşım sorununun çözümü için 1 tünel geçit, 1 alt geçit, 3 üst geçit yapılacağını, sanayi sitesinin şehir merkezinin dışına taşınacağını bildiren Başkan Akdoğan, Niğde'ye yeni halk kompleksi ve kamyon garajı yapılacağını açıkladı. Şehrin 5 ayrı noktasına halı saha yapmak için proje hazırladıklarını anlatan Akdoğan, bu yıl çocuklar için paten pisti ve 9 yeni çocuk parkı yapılacağını müjdeledi. Başkan Akdoğan, önümüzdeki yılın ortalarında Niğde'nin bir Alışveriş Merkezine (AVM) kavuşacağını da ifade etti.

23 Nisan İlköğretim Okulu 4-A ve 4-D sınıfı öğrencileri; öğretmenler Nadide Çeper ve Nurgül Bakartepe ve Okul Aile Birliği yöneticileriyle birlikte ziyaret ettikleri Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a neden belediye başkanı olduğu, belediye başkanının görevleri, Niğde'nin eğitim durumu ile ilgili de sorular yönelttiler.

Bir öğrencinin, "Yönetimde zorlandığınız görevler var mı?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Yönetimde zorlandığımız görevler olmaz, ancak sorumluluk alanının dışında gelen taleplere cevap vermekte zorlanırız" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bir diğer öğrencinin eğitimle ilgili sorusuna da "İlim Çin'de de olsa gidin alın" Hadis-i Şerif'ini ve Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Akdoğan, eğitimin yaşının olmadığına vurgu yaparak "İnsanlar beşikten mezara kadar eğitilir. 52 yaşında bir insan olarak ben de halen eğitime devam ediyorum. Çağımızda bilimin her noktasına eğitimle ulaşılabilir. Eğer biz dünyada itibarlı bir ülke olmak istiyorsak sizlerin çok iyi eğitim görmesi gerekir. Bunda mutlak MEB' in de yetersiz kaldığı yerler vardır. Ama şuna inanıyorum; günümüzde çocuklarımızın aldığı eğitim bizim dönemimizden çok daha iyi, daha bilimseldir. Bundan sonra daha iyiye doğru gideceğini düşünüyorum. Bu olmazsa biz dünyaya ayak uyduramayız, hep ömrümüz sıkıntı içinde geçer; bu yüzden eğitim şart" diye konuştu.

"Belediye Başkanlığı zor bir görev midir?" şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Başkan Akdoğan, "Makamlar insanlar için ateşten bir gömlektir, her makamın kendine göre bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluğu eksik bırakırsan bu dünyada olmasa da öbür dünyada sorgularlar. Mesela ben belediye başkanı olarak bir vatandaşımız evinde odunu, kömürü yoksa bu benim için sıkıntıdır. Ya da bir vatandaşımız yoksulluğundan dolayı evinde yemek yapamamışsa bu vatandaş benden şikayetçiyse ben bundan sorumluyum; bu bakımdan ateşten bir gömlek. Halbuki belediye başkanı olmazsan kimse bunu sana soramaz. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şeklinde bir Hadis-i Şerif var. Burada da toplum olarak hepimizin sorumlu olduğu alanlar var. Ben Belediye olarak, belediye başkanı olarak Niğde'de yaşayan 132 bin kişiden sorumluyum. Ancak her vatandaş da kendi komşusu için, yakınları için sorumludur" dedi.

Niğde Endüstri Meslek Lisesinin önündeki kaldırım çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Akdoğan, oradaki kaldırımların eskidiğini, yerine yeni ve modern kaldırımların yapılacağını açıkladı.

Bir öğrenci, Başkan Akdoğan'a "Neden belediye başkanı olmayı seçtiniz" şeklinde soru yöneltti. Başkan Akdoğan da "İnsanlar bireysel olarak kendi kararlarını verseler de toplumun da sizin hakkınızda kararları vardır. İçinde yaşadığınız toplum sizi bazı yerlere sürükleyebilir. Benim de o günkü şartlarda belediye başkanı olmam istendi. Toplum beni orada görmek istedi, bende oldum. O günkü kitle belediye başkanı olmam için baskı yaptı. Cenab-ı Allah da kısmet etti ve oldu" diye cevapladı.

"Belediye Başkanlarının en önemli görevi nedir" şeklindeki soruya da Başkan Akdoğan şu yanıtı verdi; "Bütün görevler önemlidir. İnsanın neresi ağrıyorsa önemli organı da orasıdır. En önemli görevimiz, temizliğimizin olmazsa olmazı olan içme suyunu musluktan 24 saat almaktır. İçebileceğimiz kalitede almak da bir o kadar önemlidir."dedi.



Editör: TE Bilişim