Bor TOKİ İlköğretim okulunda ilginç bir olay yaşandı. Pazartesi günü (Dün) Bor Toki İlkokulu 1. 2. Ve 3. Sınıf öğrencilerinin eline  velilerine verilmek üzere bildiri dağıtıldı.

Bildiri metni aynen aşağıda ;

 “Sayın Velim;

Okulumuz 3/C sınıfından bir erkek öğrenci bugün teneffüs sırasında iki kişi tarafından kandırılarak arabayla kaçırılmış olup, Zengen yolunda arabadan kaçarak benzinciye sığınmış ve polisler tarafından bulunmuştur. Ancak öğrencimizi kaçırmak isteyen kişiler henüz yakalanamamıştır. Sayın velilerim lütfen çocuklarımızı geliş ve gidişlerde yalnız bırakmayalım. Gerekli uyarıları yapalım. Ayrıca Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazarak okulumuz çevresinde sürekli bulunmak üzere bir devriye aracı talep edebilirsiniz. Çocuklarınız önce Allah’a sonra bizlere emanet. Lütfen yarın geç olmadan önlemimizi alalım. Saygılar.

 

Bu bildiriyi alan velilerden bir kaçı ellerindeki matbu pusulayı  sitemize ulaştırdı.

Olayın vahim bir  Asayiş boyutu var. Bildiride de yer aldığı gibi,  Okul mesaisi sırasında öğrenciler teneffüs de iken 3/C sınıfındaki bir erkek çocuk kaçırılıyor. Velilerin beyanlarına göre kırmızı renkli bir araç ile kaçırılıyor. Çocuk bir fırsatını bulup şüphelilerin ellerinden kaçarak Zengen yakınlarındaki  bir petrole sığınıyor. Ardından polis, ifade, ailesi vs. Yine edindiğimiz bilgiye göre bu kaçırma olayı parçalanmış bir aile veya ayrı ailelerin çocuklarını görme veya kaçırma olayı da değilmiş.

 

Olayın Asayiş boyutu konusunda yapacağımız araştırmalar ile yada  Emniyetin bir açıklaması olursa yayınlayacağız.


 

Bir diğer vahim  konu, Okul İdaresinin çaresizliği,  böylesi bir yazısı yazıp öğrencilere tutuşturması .

 

Bu matbu bildiriyi alan veliler çocuklarının güvenliği konusunda hayli kaygılı. Olaydan çok tedirgin olan veliler sitemize yaptığı açıklamalarda; Bu olay çok vahimdir.  Bor ilçesinde olması daha da vahamettir. Çocuklarımızı okulun etrafında bizler mi bekleyeceğiz?  Çocuklarımızı biz mi koruyacağız. Madem biz koruyacağız  neden vergi veriyoruz? Devletin güvenlik görevlileri neden var?  Bu işler bizim dilekçemiz ile mi olur? Bu nasıl bir iştir? Bu hadise çocuklarımız arasında travma yaratmıştır. Bu konuda bir çok dedikodu oluşmuştur. Bizler son derece kaygılı durumdayız. Ulusal basına yansıyan çok kötü örnekler konuşuluyor. Okul idaresi çaresiz işi biz velilere havale etmiş. Okulda güvenlik yok, duvarların her tarafından giriliyor. Biz cebimizden para verip çit mi yaptıracağız. Bu nasıl eğitimdir…?” dediler.

Güncelleme 03/06/2014 Salı Saat;12;00 : Edindiğimiz bilgiye olayın Asayiş boyutunda kaçırıldığı iddia edilen çocuk önce ifadesinde kaçırıldığını belirtmiş. Daha sonra ise  gönüllü olarak araca bindiğini, tanıdıkları olduğu şeklinde beyan etmiş. Karşılıklı olarak şikayet söz konusu olmadığından adli işlem yapılmamış. Okulun bilgilendirme pusulası ise öğrencileri ve velileri haddi aşan uyarı olarak değerlendiriliyor.

 

Haber: Selim GÖKEL


Editör: TE Bilişim