Bor İlçesi’nin köylerinden İlçe merkezine okumak için gelen öğrenciler, taşımalı eğitim ihalesi yapılmadığı için geliş ve gidişlerde büyük sorun yaşıyorlar.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Muharrem TEMEL

Bor İlçesinin köylerinden, Kaynarca, Halaç, Kılavuz, Karamahmutlu, Karacaören, gibi bir çok köyden Bor İlçe Merkezine okullara eğitim-öğretim için gelen öğrenciler, okulların açılmasından haftalar geçmesine rağmen, taşımalı eğitim ihalesi yapılamadığı için köylerden geliş ve gidişlerde sorun yaşıyorlar.


Köylerden Bor ilçesine eğitim ve öğrenim görmek için gelen öğrenciler  bazı köylerde dolmuş olmadığını, bazılarının ise saatlerinin ders saatlerine uymadığını,  yer olmadığından ayakta yolculuk ettiklerini, araç bulamadıklarından bazen Bor İlçesindeki akrabalarında kalmak zorunda kaldıklarını yada yakın köyün dolmuşuna binip kendi köylerine kadar yürümek zorunda olduklarını belirtiyorlar.  


Bor İlçesine öğrenim gören öğrencilerin velileri sitemize ulaştırdıkları şikayetlerin de, “ Geçmiş yıllarda okullar açılmadan yapılan taşımalı eğitim ihalesi, bu yıl okullar açıldı yapılmadı, haftalar geçti yine yapılmadı. Bor Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrendiğimize göre Ekim ayının 20 sinde yapılacakmış. Köylerdeki dolmuşlar az olduğundan bu çocuklar Bor'a gelemiyor. Dolmuşta yer olmuyor. Gelenler zamanında derse yetişemiyor. Çocuklarımızın kimisi, Bor içindeki okullarda, kimisi Bor’un çevresindeki okullarda okuyor. Okullarından şehir merkezine dolmuşlara geliyorlar. Bazen dolmuşlar erkenden köye dönüyor, çocuklar Bor’da kalıyor. Köy dolmuşlarının saatleri bu çocukların ders saatleri ile uyuşmuyor.  Bir köye gitmeyi başarırlarsa oradan kendi köylerine akşam vakti yayan gidiyorlar.  Kız çocukları var, kış geldi havalar soğudu. Köy dolmuşları zaten yetersiz, jandarmadan, emniyetten korktukları için fazla yolcu alamıyorlar. Zaten öğrenci taşımaya yetkileri  yok onlarda haklılar. Bir köye dolmuş bulunursa diğer köye yok. Çocuklar rezil oluyor. Kaç kere yetkililere şikayet ettik. Kimse ilgilenmiyor. Daha önceki yıllarda böyle değildi. Bor’da eğitimin cılkı çıkmış, muhatap yok, Borun sabı da yok ”dediler. (Sabı: ilgileneni, sahibi)


Köylerden gelip Bor’da eğitim gören bir grup öğrenci Bahçeli Kahve önünde köy dolmuşu beklerken bulduk. Görüştüğümüz öğrenciler benzeri şikayetlerde bulundular. 



Editör: TE Bilişim