Bor Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu geçen hafta öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle Comenius Okul Ortaklıkları Projesi  kapsamında İtalya’nın Gargano bölgesinde bulunan ortaklarına ziyarete gitti.

 

Proje yetkililerinin verdiği bilgiye göre  ; Polonya, İtalya ve Türkiye ortaklığında müziğin farklı kültürleri birleştirebileceği temelinde kurulan United Music of Europe isimli projenin 3. toplantısı çok verimli geçti. İschitella’ da bulunan Istituto  Comprensivo  "P. Giannone" da yapılan karşılama töreniyle büyülenen Polonya  ve Türkiye ekibi bölgenin en ünlü müzik akademisinin öğrencilerinin hazırladığı klasik müzik konserinde de oldukça keyif aldı.

 

 Yöresel lezzetlerin  yanı sıra doğal ve tarihi güzellikleriyle de göz dolduran bölgedeki birçok kasabada bulunan okulları da ziyaret eden ekibi İschitella Belediye Başkanı  Dr. Pietro  COLECCIHA makamında ağırladı. Bor Belediye Başkanı sayın Sıtkı ERAT’a saygılarını gönderen başkan yerel yönetimler olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti. Ziyaret edilen okullarda farklı eğitim öğretim yöntemleriyle tanışan öğrenci ve öğretmenlerimiz ülkemize farklı bir bakış açısı ve büyük bir memnuniyetle ülkemize geri döndüler.


Editör: TE Bilişim