Niğde’nin Bor ilçesi Mahmut Özenç İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarındaki bedensel engelli öğrenci Altan Hatipoğlu için anlamlı bir kampanyaya imza attı.
 
Öğrenciler, İzmir Ege Üniversitesi Diş Hekimi Fakültesi’nin başlattığı “plastik kapağa tekerlekli sandalye” kampanyasına katılarak 12 bin plastik kapak topladı.
 
Okuldan düzenlenen kermes töreninde Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Ecer’in elinden tekerlekli sandalyeyi alan 8. sınıf öğrencisi Altan Hatipoğlu (16) ve annesi Havana Hatipoğlu gözyaşlarını tutamadı. İyice eskimiş tekerlekli sandalyesinin yerine yenisini alan Altan, arkadaşlarına teşekkür etti. Altan’ın bebekken havale geçirerek engelli olduğunu anlatan anne Havana Hatipoğlu, okul müdürüne, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
 
Mahmut Özenç İlköğretim Okulu Müdürü Adnan Gümüş, öğrencilerin tamamen kendi istekleri ile böyle bir kampanyaya katıldıklarını söyledi. Gümüş, “Öğretmenler ve öğrenciler olarak bu kampanyaya dahil olmak istedik. Engelli öğrencimiz Altan için öğrencilerimiz büyük bir özveriyle her yerden kapakları toplayarak okula getirdiler. Hem çevre temizliği için, hem de geri dönüşüm yöntemiyle öğrencimize bir sandalye hediye etmek istedik” diye konuştu.








 
Editör: TE Bilişim