Eğitim-Bir-Sen Bor İlçe Başkanı Ethem Erdoğan, üye sayısında en yakın rakip sendikaya büyük bir fark atarak yetkili sendika olduklarını açıkladı. Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı 505 olarak belirlenirken diğer tüm sendikaların üye sayısı toplamı 305’de kaldı.

Bor ilçesinde eğitim kolunda faaliyet gösteren memur sendikaları ile Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imza altına aldığı mutabakat metnine göre 20 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile Bor İlçesinde yetkili sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu ifade eden Erdoğan, “1992’de bu yana  Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın çizdiği yolda İlkeli ve tutarlı duruşundan taviz vermeden sayısız kazanımlara imza atarak çalışanların haklı teveccühünü kazanan milli ve manevi değerlerin, emeğin yılmaz savunucusu olan Eğitim Bir-Sen’i, bu yıl da Bor’da yetkilendirmiş olmaktan gururluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.
 
Eğitim çalışanlarına sağladıkları ekonomik kazanımlar yanında Türkiye’deki değişim ve dönüşüme en büyük katkıyı sağladıklarını belirten Ethem Erdoğan, “Ülkemizin daha demokratik, sivil ve özgürlükçü bir noktaya gelmesi, başta başörtüsü yasağı olmak üzere, fişleme aracına dönüştürülen Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, Kur’an kursuna getirilen yaş sınırının kaldırılması, katsayı adaletsizliğine son verilmesi, kesintisiz sekiz yıllık eğitim sisteminin değiştirilmesi, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen eğitim çalışanlarının haklarının iade edilmesi gibi, birçok antidemokratik uygulamanın sona erdirilmesini sağladık. 24 yıldır hak ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Milletin, hakkın, emeğin, mazlum ve mağdurun yanında yer almamız, bizi Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline getirdi. Yaptıklarımız, kazandıklarımız ve kazandırdıklarımız oldukça önemli ama bununla yetinmiyoruz. Daha yapacak çok işimizin olduğunun farkındayız. Bu anlayış ve gaye ile zirveden yeni ufuklara yolculuğumuz tam gaz sürecek” dedi.
 
Türkiye’nin, terörle imtihan olan küresel emperyalizmin yeni haçlı birlikleri olan terörle diz çöktürülmeye çalışılan bir ülke olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Kamu güvenliği, güvenli insanların devletle, milletle, medeniyetle problemi olmayan kamu görevlilerinin sorumluluk makamlarında bulunmasıyla sağlanır. Terör, kamudan güç devşirmesin diye gerekli önemler ivedilikle alınmalıdır” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim