Bor Belediyesi 50. Yıl Sitesinde yapmış olduğu çevre düzenleme ve tadilat çalışmalarının ardından yine bu bölgede bulunan Enes Efendi Camii etrafındaki eski binaların yıkımını yaptı.

 

Cami etrafında bulunan eski binalar belediye fen işleri ekipleri tarafından yıkılarak temizlendi. Bu sayede caminin çevresi açılmış oldu. Konu hakkında açıklama yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, “ 50. Yıl sitesinde yaptığımız yenilik ve tadilat çalışmalarının ardından çevre düzenlemesini de yaparak tamamladık. Hemen 50. Yıl Sitesi yanında bulunan Enes Efendi Camimiz  etrafındaki eski evlerimizi yıkarak bu sokakta temizleme çalışması yaptık. Hem camimizin evlerin arasında kalmasından dolayı hem de bu sokağın araç ve yaya trafiği için dar olmasından dolayı böyle bir çalışmaya imza attık. Yıkım çalışmalarımızın ardından camimizin bahçesini düzenleyeceğiz.

 

 

 

Bu sayede hem camimizin bahçesi genişlemiş olacak, çarşı merkezinde bulunan ve yoğun nüfus yoğunluğunun olduğu günlerde vatandaşlarımız namazlarını cami bahçesinde de kılma imkanı bulacaklar. Bunun yanında yol genişletme çalışması yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Erat, Bor halkının ihtiyaçları doğrultusunda gerekli görülen bütün çalışmaları yaptıklarını, projeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini belirterek: “Halkımızın ve ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda Bor Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Düşündüğümüz hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Önceliğimiz ilçemize modern şehircilik imajını kazandırmak. Bunu gerçekleştirmek için çeşitli projeleri hayata geçirdik, bundan sonrada buna benzer projelerimizi zamanla hizmete sunacağız. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Bor halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim