Borlu Esin Ekemen ve Atıl Ekemen çifti oğulları Onur Ekemen için Bor İlçesinde okul yaptırma kararı almışlardı. Ekemen Ailesinin bu isteği doğrultusunda Niğde Valiliğinde protokol imzalanmıştı.

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin BEKİŞ




Borlu Esin ve Atıl Ekemen ailesi okul için yaklaşık 2 milyon lira değerinde Bor İlçesinde bulunan arsaları ile birlikte 2 milyon lira daha bağış yaparak oğullları Onur Ekemen adına yaptırılan, 24 Derslikli 750 öğrenci kapasiteli okulun inşaatının ihale aşaması tamamlandı ve bugün temeli kazılarak yapıma başlandı.


BOR’UN OKUL İHTİYACI HAYIRSEVERİN SIRTINDA
Bor İlçesinin gelişmesi ile birlikte okul ihtiyacı da sürekli artıyor. Bor İlçesinin okul ihtiyacı için Milli Eğitim Bakanlığı uzun zamandır Bor’da bina yatırımı yapmadı. Bor ilçesinin okul ihtiyacı sürekli hayırseverlerin yardımları ile giderilmeye çalışılıyor. Bor İlçesinde bazı bölgelerde okul ihtiyacı bu şekilde hayırseverlerin yaptırdığı okullar ile karşılanmaya çalışılırken. Özellikle Başpınar Mahallesi olmak üzere Bor’da hala acil okul ihtiyacı giderilemiyor.


EN BÜYÜK EĞİTİM YATIRIMLARINDAN BİRİ

Borlu hayırsever Ekemen Ailesi tarafından yaptırılacak bu 24 derslikli okulun Bor İlçesine son zamanlarda hayırseverler tarafından yaptırılan en büyük çapta yatırımlardan olduğu belirtiliyor.

24 Derslikli 750 öğrenci kapasiteli okul inşaatı sahasını Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut ile inceleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yaptığı açıklamada; İlçemizin hayırseverlerinden Atıl Ekemen ve kıymetli eşi Esin Ekemen'e bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hayırsever işadamı abimiz Atıl Ekemen sayesinde 24 derslikli bir okul inşası için çalışmalara başlandı. İlçemiz son dönemlerde eğitim konusunda ciddi atılımlar gerçekleştirdi. Bu ciddi atılımların hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceği için çok büyük katkıları olacaktır. Ben inanıyorum ki ülkemizin eğitimde kat ettiği yolda ilçemizin ve ilimizin de çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum .Bu vesile ile çalışmalarına başlanılan okulun, başta ilçemiz olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi

Aşağıdaki görüntü Niğde Valiliğinde yapılan prokokol görüntüsüdür.


Editör: TE Bilişim