Niğde’nin Bor ilçesindeki Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun ismi Menderes İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

 

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, darbelerden ve etkilerinden ülkeyi bir an önce ülkeyi kurtarmak gerektiğini belirterek, “Bu amaçla Bor Mehmetçik Mahallesi'nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulumuzun adını, Menderes İlköğretim Okulu olarak değiştirdik” dedi.

 

Okuldaki tabelanın indirilmesinden sonra bir açıklama yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Türkiye’nin artık normalleştiğini hatırlatarak, “Okullarımızda vatandaşlık ve insan hakları projelerimiz devam ediyor. Çocuklarımıza demokrasi eğitimi çalışırken gündemde olan darbelerden bir şekilde bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Artık bu ülkenin tarihinde darbe olmasını istemiyoruz. Tamamen halkın iradesinin, milli iradenin egemen olmasını dileğiyle böyle bir isim değişikliğine gittik. Okulumuzdaki Kenan Evren ismi artık tarih olmuştur. Türkiye genelinde 17 okulun tabelasındaki Kenan Evren ismi bugün itibariyle 16’ya düşmüştür” diye konuştu.

 

Menderes ailesine ithaf edildi

 

Türkiye’nin darbelerden çok etkilendiğini belirten Ekinci, isim değişikliğinin özel olduğunu ve Menderes ailesine ithaf ettiklerini söyledi. Darbelerden en çok etkilenen Menderes ailesine selam gönderen Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Darbelerden birçok mağdur insanımız var. Menderes ailesi de bunu temsilen bir örnek. Menderes ailesine buradan bir selam gönderiyor ve hissiyatlarını paylaşıyoruz. Darbelere bir son olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Okulun bulunduğu mahallenin Kenan Evren olan isminin geçtiğimiz yıllarda Mehmetçik olarak değiştirildiğini hatırlatan Ekinci, “İl genelinde başka ismi değişecek okulumuz yoktur. Bu mahallemizin ismi de Kenan Evren Mahallesiydi, belediyemiz önceki yıllarda Mehmetçik Mahallesi olarak değiştirdi. Biz biraz geciktik ama bugün bu gecikmemizi telafi ediyoruz” dedi.

 

Bor Kaymakamı Muammer Balcı da isim değişikliği anlamlı bulduğunu belirterek bir daha darbeler olmaması dileğinde bulundu.

 

Mahalle sakinlerinden Recep Ulusoy, 5 yıl önce Kenan Evren’in mahallesinin Mehmetçik olarak değiştirildiğini belirterek, okulun isminin değiştirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Vatandaş Ulusoy, “Okulumuzdan darbenin isminin silinmesi ve Menderes olarak değiştirilmesini bizi çok memnun etmiştir. Türkiye genelinde de isim değişikliklerinin olmasını bekliyoruz” dedi.

 

Okulun tabelası Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak ve Okul Müdürü Kürşat Güler’in alkışları arasında indirildi.



Konu ile ilgili daha önceki yayınlarımız için aşağıdaki linklere TIKLAYIN

BOR da bu Okul ne zaman yargılanacak?


Bu Okulun Adı Ne Zaman Değişecek?





Editör: TE Bilişim