Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu tarafından, İstiklal Marşımızın kabulünün 91. Yıl Dönemi nedeniyle “İstiklal Marşı Güzel Okuma “ yarışması düzenlendi.

 

Bor İlçesi İlköğretim Okulları arasında yapılan yarışmaya 18 aday katıldı. 18 yarışmacı ön  elemelere katıldı ve elemeler sonucunda 7 öğrenci finale kaldı. Geçtiğimiz gün Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Sosyal Salonunda yapılan “İstiklal Marşı Güzel Okuma”  yarışmasının finali yapıldı ve dereceye giren öğrencilere ve rehber öğretmenlere ödülleri verildi.

 

Program  saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Yusuf Kılıç’un slayt eşliğinde yaptığı güzel bir  sunum ile başladı. Okul Müdür Mustafa Serinkaya’nın yaptığı kısa konuşmanın ardından yarışmaya geçildi.

 

Finale kalan  7 öğrenci  fonda yer alan müzik eşliğinde  İstiklal Marşını en iyi şekilde okumak için yarıştılar.  Yarışma sonunda Asım Eren İlköğretim Okulu öğrencisi Nisa Gülen 1. oldu ve diz üstü bilgisayar, ile ödüllendirildi. Öğrenciye ödülünü  Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak verdi.  Yarışmanın 2.’si Mehmet Güleç İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Yılmaz  oldu ve ödülü yarım altını Bor Yibo Müdürü Yusuf Çakmak tarafından verildi. Yarışmanın 3.’sü ise  Çukurkuyu Dr.Fatma Erol İlköğretim Okulu öğrencisi Cansel Özer aldı ve ödülü çeyrek altın ödülünü Okul Müdürü Mustafa Serinkaya’dan aldı.

 

Yarışmada bütün yarışmalara ve rehber öğretmenlerine plaket ve madalya verildi. Jüri olarak görev yapan 4 ilçe edebiyat öğretmenlerine de Mehmet Güleç İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı Şerafettin Çopur tarafından plaketin verildiği İstiklal Marşı yarışmasına Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor’daki Okulların  İdarecileri, Öğretmenler ve okul velileri katıldı. 




Editör: TE Bilişim