23 Nisan Çocuk Bayramı  Bor İlçesinde farklıydı. Sabah yapılan resmi tören ve bütün okullardaki törenin ardından öğleden sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Bor İlçesinde hayırsever hemşerilerimiz tarafından yapılan üç okulun açılışı yapıldı.


Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Hüseyin YILDIZ







Niğde’deki temaslarının ardından Bor İlçesine geçen Bakan İdris Güllüce,  Dr. Servet Çetin tarafından yaptırılan okula geçti. Okul Müdürü Nihat Altuner ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Bakan Güllüce ve beraberindeki protokol üyelerine  Bor Köfteri, Kemerhisar üzümü ikram edildi. Okul öğrencilerin folklor ve sema gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.  gösterilerinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 Okul yaptıran Borlu üç hayırsever  iş adamları tarafından burada yapılan toplu törende  Dr. Servet Çetin,  İşadamı Şenol Bengü ve İşadamı Sevim ve Abdullah Altundal  birer konuşma yaptılar.

BORLU ÜÇ  HAYIRSEVER ONURLANDIRILDI

Konuşmalarında okul yapma nedenleri ve bundan duydukları mutluluğu anlatan konuşmalar yapan hayırsever işadamlarına Bakan İdris Güllüce tarafından plaket verildi.

Hayırsever Borlu hemşerilerimizden sonra, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuşma yaptılar.

 

Konuşmaların ardından Okulun açılış kurdelesi kesildi. Okulu gezen Bakan Güllüce okul hakkında bilgi aldı ve Okul merdivenlerinde topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Buradan yine hayırsever hemşerimiz tarafından yaptırılan Sevim ve Abdullah Altundal tarafından yaptırılan Sağlık Meslek Lisesine geçildi. Bakan Güllüce ve Niğde Protokolü kurdele keserek okulun açılışını yaptı. Okulu gezen Bakan Güllüce’ye okul müdürü Hüseyin Taşova tarafından bilgi verildi.

Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışında konuşan Bakan Güllüce, geçlerin hangi bilim dalında okurlarsa okusunlar, geçmişini öğrenmelerinin iyi olacağını belirterek, "Gençlerimiz geçmişini çok çok iyi bilmeleri lazım. Atının nalını, çivisini yapamayan Türkiye'den, bugün gemi, helikopter ihraç eden, tank yapan ve kendi silahının yüzde 70'ini yapma durumunda olan bir Türkiye var. Bunlar hep o gün emeği geçenlerin gayretleri sonucu olmuş" dedi.

Okul dışında öğrencilerle sohbet eden ve okul personeli ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Güllüce  buradan Bor Üstün Parka yemek için geçti. Üstün Park içinde bulunan lokanta da Bakan Güllüce’ye Bor Söğürmesi ikram edildi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bakan Güllüce'ye Bor işi deri seccade ile Borlu Ahmet Kuddusi Divanını içeren kitap hediye etti. 
Bakan İdris Güllüce Bor'daki temas ve görüşmelerinin ardından  Bor İlçesinden Ankara’ya hareket etti.









Editör: TE Bilişim