Niğde’de katıldığı birçok spor ve sosyal etkinliklerde okullarını başarı ile temsil eden Bor Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, bu kez de folklorda da iddialı olarak hazırlanıyorlar.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmasına katılmayı hedefleyen Bor Ticaret Meslek Lisesi Folklor Ekibi elemanları ve öğretmenleri yarışmalarda çok iddialı olduklarını söylediler.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmasına katılmayı hedefleyen Bor Ticaret Meslek Lisesi Folklor Ekibi, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen “Okul Sporları” kapsamında yapılacak olan liselerarası halk oyunu yarışmasına hazırlıkları hızla devam ediyor.

 

Bor İlçesini liseler arasında tek temsilcisi olarak katılan Bor Ticaret Meslek Lisesi ekibiyle hazırlık çalışmalarını hızla sürdüren folklorcuların öğretmeni Kemali Beyazıt Demircan ve Nuray Örücü ekip olarak bu yıl Niğde’de liseler arası yapılacak olan halk oyunları ile yarışmalara hazırlandıklarını, okulumuz katıldığı birçok yarışmada ilimizde çapında önemli başarılara imza atmıştır. Bizler de folklor ekibi olarak bu sene bu başarılara bir yenisini daha eklemek istiyoruz. Okulumuzun oldukça yetenekli folklorculardan oluşan bir ekibimiz var. 2 Mayıs 2013 Perşembe günü Niğde 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan İl birinciliğine ve ardından Nevşehir de yapılacak olan çeyrek finalleri yarışmalarına iddialı olarak hazırlanıyoruz. Hedefimiz Sakarya ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil etmeyi arzuluyoruz. Folklor çalışmalarının sadece yarışma amaçlı olmadığını sosyal açıdan gençlerin kendilerini ifade etmelerini, geliştirmek yönünden de önemli kazanımlar sağladığını ve sosyal faaliyetlerden de geri kalmıyoruz"dedi.

 

Folklorda da iddialılar

 

Niğde Üniversitesi BESYO öğrencisi Elif Sar ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerinden Furkan Emir Sefa tarafından çalıştırılan Bor Ticaret Meslek Lisesi Folklor Ekibi kendi imkanları ile zor şartlarda yarışmalara hazırlığını yaparken bir sponsor ‘a ihtiyaç duyduklarını da dile getirdiler.

 Demircan; İddialıyız, Kazanacağız

 Beden Eğitimi Öğretmeni Kemali Demircan, çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamasın da “Bor Ticaret Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibimizle Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları yarışmasına hazırlanıyoruz. Geleneksel dalda yarışmaya katılacağız. İlçemizi geleneksel dalda temsil edeceğiz. Biz kendi yaşadığımız ilçemizi temsilen halk oyunları ile yarışmaya katılacağız. Hedefimiz Sakarya ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaktır. İddialıyız, kazanacağız. Okul müdürümüz Harun Ertosun ve öğretmenlerimiz bizlere oldukça yardımcı oluyorlar. Yardımlarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim