Hayırsever Abdullah Altundal, tarafından yaptırılan Bor Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin temeli 12 Mart 2012 Perşembe Günü Saat:16.00’da törenle atıldı.



Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Niğde Valisi Alim Barut, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Genel Meclisi Üyeleri  Ferhat Kavaklıoğlu ve Sabri Bozdağ, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Atlı ve Mustafa Serin Kaya, NGC Başkan Yardımcısı Necmi Pişkin, NGC Başkan Yardımcısı Alpaslan Düzgün, Resmi Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Muharlar Derneği Başkanı Ali Önsay ve mahalle muhtarları ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Temel Atma Töreni programı Halk Oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşmalar bölümüne geçildi.


İlk olarak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin yapımını üstlenen hayırsever vatandaş Abdullah Altundal konuşma yaptı. Altundal konuşmasında;“ Bor ilçemize böyle bir hizmette bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Şuan çok heyecanlıyım. İnşallah okulumuzu tamamladığımızda daha çok şey söyleriz. Temel atma törenimizde bizleri yalnız bırakmadığınız ve destek verdiğiniz için bütün protokole ve katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise yaptığı konuşmada hayırsever Abdullah Atundal’a çok teşekkür ettiğini belirterek: “ İlçemizde hayırseverlerimiz tarafından yapılan bir çok eğitim kurumumuz ve okulumuz var. Bu gün bu mutluluğu tekrar yaşıyoruz. Abdullah Abinin gözlerinden heyecanı mutluluğu belli oluyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.Dediğim gibi ilçemizde okullarımızın çoğu hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapıldı. Ama diyoruz ki her şeyi hayırsever vatandaşlarımızdan beklemeyelim, İl Milli Eğitim Müdürümüzde burada ilçemizde özellikle 29 Ekim İlköğretim Okulunda büyük sıkıntı var burada ilkel şartlarda eğitim ve öğretim görülmekte, yine Gazi İlköğretim okulunda da sıkıntılarımız var. Bu konuda çalışmalar yapılacağına inanıyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi. İl Milli Eğitim Celalettin Ekinci ise konuşmasında hayırseverlerin eğitime büyük katkıda bulunduklarından bahsederek: “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayırsever vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapmaya hazırız. Devlet Millet iş birliği içerisinde çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Ben Hayırsever Ağabeyimiz Abdullah Altundal’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bor Kaymakamı Muammer Balcı ise yaptığı konuşmada ilçedeki eğitim ve öğretim veren okul ve öğrenci sayıları hakkında bilgiler verdi. Balcı konuşmasında; “ İnsanların en hayırlısı insanlara hayır yapandır sözünden yola çıkan Hayırsever vatandaşımız Abdullah Altundal’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah okulumuz tamamlandığında büyük bir eksikliği gidermiş olacağız. Yine arsasını tahsis ettiğimiz İmam Hatip Lisesi Okulumuzun temelini de bu yıl içinde atmayı planlıyoruz. Ben hayırsever vatandaşımız Abdullah Altundal’a bir kez daha teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.


Niğde Valisi Alim Barut temel atma töreninde yaptığı konuşmada, insanlığa yapılan hayırlarda insanın amel defterinin bu dünyada ve öbür dünya da kapanmadığını belirterek, “Birazdan Temelini atacağımız ve hayırsever vatandaşımız Abdullah Altındal tarafından yaptırılan Anadolu Sağlık Meslek Lise’sinin Bor İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu güzel düşüncesinden ve hayata geçirmesinden dolayı da Abdullah Altandal’ı tebrik ediyor teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Hayırsever Abdullah Altundal, Niğde Valisi Alim Barut, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hep birlikte, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için butona basarak temele ilk harcı bıraktılar.



Editör: TE Bilişim