Niğde’de geçtiğimiz günlerde yapılan 8. sınıflar arası il geneli Matematik Yarışması yapıldı. Mehmet Güleç  Ortaokulu birincisi oldu.


Haber : Selim GÖKEL


Niğde Gazi Ortaokulu tarafından bu yıl 2. si düzenlenen 8. sınıflar arası il genel Matematik yarışmasına 22 okul başvuru yaptı. Ön eleme sonucunda başarılı 10 okul geçtiğimiz gün Gazi Ortaokulunda yarıştı. Çekişmeli geçen yarışma sonunda, 8. sınıflar arası Matematik yarışmasında büyük başarı gösteren Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu birinci oldu.

 

Bor Mehmet Güleç Ortaokulu matematik öğretmeni Ümit Arslan yönetiminde 8. sınıf öğrencileri Batuhan Gökgöz, Meryem İrem Akçay, Esma Arı   yedek öğrenci Beyza Şimşek Matematik yarışmasında büyük başarı göstererek Niğde birincisi oldular.

 

Mehmet Güleç Ortaokulu’nun birincisi  olduğu yarışma da Özel Sungurbey Ortaokulu ikinci Bor İlçemizden Fahri Kirt Ortaokulu ise üçüncü  sırada yer alarak Matematik de Bor farkını gösterdiler.

 

Niğde geneli okullarından 22 okulun başvurduğu ve ön eleme sonucu Niğde’den  Özel Sungurbey, Selçuk, 5 Şubat, Gazi, Dr. Sadık Ahmet, Kanunu Sultan Süleyman ve Alpaslan Ortaokulları katıldı. Bor İlçesinden ise Mehmet Güleç ve Fahri Kirt Ortaokulları katılmıştı.

 

Matematik Yarışmasında birinci  olan Bor Mehmet Güleç Ortaokulu öğrencilerinin her birine tablet bilgisayar, madalya ve katılım belgesi verildi.

 

Yarışma sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci kısa bir konuşma yaptı, Ekinci ; "Yarışmada konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Bu tür sosyal etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin olması bizleri sevindirmektedir. Bu yarışma sayesinde öğrencilerimiz matematiğin aslında çok ta zor olmadığını vurgulamaktadırlar. Bu yarışmaya katılan tüm okullarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diyerek konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Alkan, “Bu yıl Matematik Yarışmasının ikincisini düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde okullarımız aynı zamanda birbirleri ile kaynaşmış oluyorlar. Yarışmaya katılan okullarımıza ve programa katılan Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye ve Emniyet Müdürümüz Ali Doğan Uludağ’a ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Bor Mehmet Güleç Ortaokulu’nda bu haber sevinçle karşılandı ve yarışmadaki ödül haricinde birinci olan öğrencilere okul idaresi de çeşitli hediyeler verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim