Bor Kız Teknik Meslek Lisesi el sanatları ve giyim yıl sonu sergisi  açıldı. 


Bor Kız Teknik Meslek Lisesi Sosyal Salonundaki sergi açılışına Bor İlçe Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Albay Fatih Dağlı katıldı. 


Okul bahçesinde yapılan program istiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Okul öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisi, defile ve anaokulu öğrencilerinin yaptığı gösteri ilgi ile izlendi. 


Okulda açılan kurslar sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. 


Bor Kız Teknik Meslek Lisesi Okul Müdürü Mustafa Korkmaz program da bir konuşma yaptı. Mesleki eğitimin kısa tarihçesi ve önemi hakkında bazı bilgiler vererek başladığı konuşmasında Okul Müdürü Korkmaz ;     Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak bizler sanayinin ve gelişimin temeline mesleki ve teknik eğitimi koyduk. Muassır medeniyet seviyesi hedef alınan ülkelerde en çok kıymet verilen hususun teknik eğitim olduğuna, teknik eğitimin insanı teorik bilgilerle var olan insanlardan farklı olarak vasıflandırdığına, taçlandırdığına değer verdiğine bizzat şahit olduk.


Gerek ailenin ve toplumun çekirdeği olan kadınlarımıza yeniden vasıf kazandırarak onları üreten, üretirken kendini ve toplumu yeniden inşa eden bireyler olarak yetiştirmeyi misyon edindik. Bugün burada bu üretken kadınların emekleri ve göz nurları vardır. Bizim yalnızca bakıp geçtiğimiz her bir eserde; alın teri, özveri, çalışma ve disiplin vardır. Bugün bu gelenekselleşen sergimizi için aylardır hazırlanan ve yılların birikimini sevgili öğrencilerimize aktaran fedakâr öğretmenlerimize, uzun bir maratonun sonunda inceliklerle ve güzelliklerle heyecanlarını, bilgilerini, sanatlarını, eserlerine işleyen öğrencilerimize de ayrı ayrı teşekkürü şahsım ve kurumum adına bir borç bilirim." dedi. 



Bor Kız Teknik Meslek Lisesi yıl boyunca  el emeği göz nuru ile hazırlanmış birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergi açılışı yapılarak gezildi. Sergiyi gezen Bor prokolü Okul Müdürü Mustafa Korkmaz ve öğretmenlerden sergilenen bazı ürünler hakkında  bilgi aldı. 

Sergi 30 Mayıs akşamına kadar açık kalacak. 





Editör: TE Bilişim