Bor İmam Hatip Lisesi ve Bor İmam Hatip Ortaokulu Kutlu Doğum Haftası etkinliği  Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapıldı.




Haber: Burcu ÇOPUR

Borluların büyük ilgi gösterdiği İmam Hatiplilerin Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Liseli ve Ortaokullu İmam Hatiplilerin hazırladığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine salonun üst katlarını dahi dolduran Borluların ilgisi büyük oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim okundu.

 Programın açılış konuşmasını Bor İmam Hatip Lisesi Müdürü Yasin Şanlıtürk yaptı. Şanlıtürk yaptığı kısa konuşmasında ;” Bugün bizleri bu güzel ortamda buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı, sevgiler sevgilisine, şevkat abidesine duyduğumuz,  sevgi ve özlemdir. Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı yardımlaşmayı, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörüyü, adaletin en güzel tatbikatını kısacası her şeyin en iyisini, en güzelini, Peygamber Efendimizden öğrendik. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek İslamı anlatan Peygamber Efendimiz eşsiz bir örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir….”dedi.

Okul Müdürü Yasin Şanlıtürk’ün ardından,  Bor İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ilahı grubu birbirinden güzel ilahileri öğretmenleri yönetiminde seslendirdiler.

 

 İmam Hatip Lisesi öğrencilerin hazırladığı şiir, hadis ve deyişlerden oluşan oratoryosu ise salonu dolduran misafirlerden büyük alkış aldı. Küçük skeçlerinde  yer aldığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği yine büyük beğeni toplayan sema gösterisi ile son buldu. 

KEMERHİSAR'DA DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Kemerhisar Kasabası Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimiz anıldı.  Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı Mevlit ve Kur'an tilaveti ile devam etti. Peygamber Efendimiz anlatıldı, ilahiler okundu. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı,  Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti ve kalabalık bir Kemerhisarlı vatandaşların katılımı görüldü.  

Editör: TE Bilişim