18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  ile ilgili Bor Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri mükemmel bir tiyatro etkinliği düzenleyerek Çanakkale Şehitlerimizi andılar.

 

Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan tiyatro etkinliğine  Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, İlçe Emniyet Müdürü N. Murat Toker,  İlçe Müftüsü Cafer Kılınç ve çok sayıda izleyici katıldı.

 

Bor İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yasin Şanlıtürk açış konuşmasında; Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, ülkem bu halde iken evlat sevgisi bana haramdır diyerek cepheye koşan kahraman Zahitlerdir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum” dedi.

Okul Müdürü Yasin Şanlıtürk’ün konuşmasının ardından tiyatro etkinliğine geçildi. Okul öğrencilerinin hazırlayıp oynadığı tiyatroda duygulu anlar yaşanırken, sergilenen tiyatro büyük beğeni topladı. 

Editör: TE Bilişim