Niğde Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Bor ilçesine Ahmet Kuddusi İslami Bilimler Fakültesi açılması için senato kararı alındı.

Bor’a İslami Bilimler Fakültesi açılması için YÖK’ten karar bekleniyor. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün Başkanlığında toplanarak Bor ilçesine Ahmet Kuddusi İslami Bilimler Fakültesi açılması için senato kararı alındı.

Bu kararın Yüksek öğrenim Kurulu Başkanlığına gönderildiği belirtildi. İslami Bilimler Fakültesinin kurulması için YÖK’den olumlu kararın çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür; “Türkiye’nin Mozaiğini oluşturacak şekilde yurdun dört bir tarafından öğrenci olsun istiyoruz” dedi.

Üniversite olarak Fakülte sayısını artırıp Türkiye genelinden Niğde’ye öğrenci getirmek istediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Görür özellikle öğrencileri buraya getirecek bazı Fakülteler var” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Görür; “Biz istiyoruz ki Niğde Üniversitesindeki öğrenciler Türkiyenin mozaiğini oluşturacak şekilde her taraftan olsun. Çünkü her ilde bir üniversite var bazı illerde birçok üniversite var” dedi. 

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Eğitime başlayacak olan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Üniversitenin adını altın harflerle yazdırarak bunu başarmak istediklerini belirten Prof. Dr. Görür; “Diğer Fakültelerden öğretim üyesi bulmada gösterdiğimiz gayreti burada da göstereceğiz” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Görür; “Peşin konuşmak istemiyorum ama Bor ilçesine Ahmet Kuddusi İslami Bilimler Fakültesinin kurulmasını sağlayacağız. Bunun için ciddi gayret göstereceğiz. Burada hayırsever hemşehrilemize büyük görev düşüyor.  Türkiye’nin neresinde olursa olsun üniversiteye Öğretim Üyesi kazandırmak için gidip bulup buraya davet edeceğiz” dedi. 



Editör: TE Bilişim